Koolhydraatarme rendang met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme rendang

Rendang is een klassiek stoofgerecht uit de Indonesische keuken. Traditionele rendang wordt gemaakt door stukjes rundvlees een paar uur te stoven in kokosmelk en kruiden. Het vlees wordt vaak helemaal ingekookt, totdat de kokosmelk is verdampt. Hierdoor wordt het vlees lekker mals en worden de kruiden goed geabsorbeerd. Dit heerlijke stoofgerecht is zowel binnen als buiten Indonesië enorm populair. Zo is Indonesische rendang in 2011 door een consumentenpanel van CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht ter wereld.

Rendang kun je zelf gemakkelijk maken met een kant-en-klare boemboe (kruidenpasta). Deze kruidenpasta’s bevatten echter vaak onnodig veel koolhydraten en toegevoegd suiker. Wij hebben daarom gekozen om onze rendang te maken met losse kruiden. Hierdoor bevat een portie slechts 4,2 gr koolhydraten. Verder hebben we de traditionele bereidingswijze aangehouden met als resultaat een romige koolhydraatarme rendang met pittig en mals rundvlees.

Tips:
Dit is een basisrecept voor koolhydraatarme rendang. Je kunt naar smaak extra kruiden toevoegen. Maak de rendang bijvoorbeeld pittiger door een extra rode peper of teentje knoflook toe te voegen. De rendang is lekker om te eten als koolhydraatarm diner met een portie bloemkoolrijst en sperziebonen. Wij hopen dat jullie het ook zo lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme stoofvlees recepten.

Print
Koolhydraatarme rendang met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme rendang

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 135
  • Totale tijd: 150
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indonesische

Schaal

Ingrediënten

  • 800 gr riblappen
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 23 teentjes knoflook
  • verse gember (3 cm)
  • 1 tl laos
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl koriander, gemalen
  • 2 stengels citroengras
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk uit blik

Bereidingswijze

  1. Snijd de riblappen in kleine blokjes en breng op smaak met zout en peper. Snipper vervolgens de ui, pers de knoflook en snijd de rode peper en gember in kleine stukjes.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een stoofpan en bak hierin de stukjes vlees rondom bruin. Voeg de gesneden ui, knoflook en rode peper toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee. Voeg vervolgens de gember en de rest van de specerijen toe aan de pan en bak dit een minuut mee.
  3. Kneus ondertussen de stengels citroengras. Dit doe je door met de botte kant van een mes een paar keer te tikken op de stengels. Voeg de stengels dan samen met de kokosmelk, tomatenpuree, bouillonblokje en laurierblad toe aan de pan.
  4. Zet het vuur laag en laat het geheel met de deksel op de pan 2 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe in de pan om het aanbakken van het vlees te voorkomen. Haal de deksel na 2 uur van de pan en laat de rendang nog eens 10-15 minuten sudderen om de saus in te dikken.
  5. Haal als de rendang klaar is het laurierblad en de stengels citroengras uit de pan. Verdeel de rendang over 4 borden en serveer eventueel met een portie bloemkoolrijst en sperziebonen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorieën: 537
  • Vetten: 40,0
  • Koolhydraten: 4,2
  • Eiwitten: 39,6
Met dit recept maak je gemakkelijk zelf koolhydraatarme rendang. Dit Indonesische gerecht is lekker om te eten als diner met bloemkoolrijst en sperziebonen. #koolhydraatarm #stoofvlees #avondeten

9 Reacties

  1. heerlijke maaltijd!!

  2. Gister gemaakt en het was super lekker!
    Dit gaan we zeker vaker eten.

  3. Gewoon TE lekker!

  4. Wow echt zo mals en zoveel smaak!! Ontzettend lekker!!

  5. Dit gerecht vandaag voor de 2de keer gemaakt, echt erg lekker, zeker met boontjes erbij!
    Zeker voor herhaling vatbaar!

  6. Heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.

  7. Patricia

    Heel lekker en super goed uitgelegd
    Voor herhaling vatbaar

  8. Heerlijk! En de kinderen vonden het ook erg lekker.
    Dit gaan we vaker maken.

  9. Karn v K.

    Inmiddels favoriet hier in huis.. met broccoli en dan geen (bloemkool)rijst.. Heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*