Heerlijke koolhydraatarme rosti gemaakt van knolselderij, Parmezaanse kaas en bacon.

Koolhydraatarme rös­ti

Een koolhydraatarme rösti, hoe maak je dat?

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, een koolhydraatarme rös­ti. Dit koolhydraatarme rös­ti recept is gebaseerd op het traditionele aardappel rös­ti recept. Het enige wat ik heb vervangen is de koolhydraatrijke aardappel. Ik heb de aardappel vervangen met knolselderij, een lelijke maar heerlijke groente. En eerlijk waar het verschil is niet te proeven, de koolhydraatarme rös­ti is heerlijk! Dit koolhydraatarme rös­ti recept is ook nog eens leuk om te maken!

Met de overgebleven knolselderij maak je heerlijke frietjes!

Met dit recept houd je een gedeelte van de knolselderij over. Van dit overgebleven stuk kun je heerlijke koolhydraatarme frietjes maken. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Heerlijke koolhydraatarme rosti gemaakt van knolselderij, Parmezaanse kaas en bacon.

Koolhydraatarme rös­ti

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15 minutes
  • Kooktijd: 10 minutes
  • Totale tijd : 25 minutes
  • Porties: 1
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Cuisine: Nederlands

Ingrediënten

  • 150 gr knolselderij
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 15 gr bacon, in kleine stukjes gesneden
  • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl zout
  • 1/8 tl gemalen zwarte peper
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • handjevol veldsla

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Pak om te beginnen de knolselderij erbij. Plaats de knolselderij op een grote snijplank en snijd de knol door tweeën. Leg vervolgens de platte kan van de knolselderij op de plank en snijd voorzichtig de schil weg, totdat je alleen het witte vruchtvlees overhoudt.
  2. Pak dan een grote rasp en rasp een stuk van de knolselderij boven een kom. Rasp de knolselderij totdat je 150 gram geraspt vruchtvlees overhoudt. Voeg de parmezaanse kaas en de kruiden toe en meng dit goed door elkaar.
  3. Verwarm vervolgens in een koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie en boter. Voeg de bacon toe en bak dit crispy. Voeg dan het knolselderij mengsel toe in de pan en druk met de achterkant van een grote lepel op het mengsel in de ban om een grote pannenkoek te vormen.
  4. Bak de rös­ti boven een middelhoog tot laag vuur voor ongeveer 5 minuten. Totdat de bodem goudbruin en crispy is. Haal als de rös­ti klaar is de pan van het vuur en houdt deze omgekeerd boven een bord en laat de rös­ti voorzichtig vallen. Serveer de koolhydraatarme rös­ti warm of koud met wat veldsla!

Voedingswaarden

  • Calorieën : 300
  • Vetten : 21,0
  • Koolhydraten : 5,2
  • Eiwitten : 15,1

3 Comments

  1. KookSter

    Ik had nog nooit iets gemaakt met knolselderij. Vond t heerlijk!
    Ik maakte de rösti voor 2 personen. In plaats van bacon heb ik er kleine stukjes ham (40 gram p.p.) doorheen gedaan. En ik heb 3 eetlepels Italiaanse kruiden (diepvries) toegevoegd. Topgerecht!

  2. ivonne piloo

    super…ik heb de rosti los gebakken met 2 gesneden uien en 2 geklutste eieren erdooren geraspte kaas en kruiden,staat al een aantal keren bij ons op tafel en zelfs mijn zoon die niet altijd meedoet vindt dit heerlijk

  3. Ik was erg sceptisch hier over maar naar dat ik het gemaakt had was ik erg sprakeloos zo lekker was het zelfs dochter was bijna gen groente eet vond hem lekker heb het ook meteen door gegeven aan vrienden .Bedankt voor de lekkere gerechten

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*