Koeken met roze glazuur.

Koolhydraatarme roze koeken

Een roze koek, wie kent hem niet? Deze koeken zijn super populair in Nederland en overal verkrijgbaar. Een zachte koek met daarop een zoete roze laag. De laag van de originele koeken is gemaakt met een rode kleurstof van een luizensoort uit Bolivia. Lekker weetje he? Gelukkig bieden wij nu een lekker alternatief met weinig koolhydraten en ook een optie voor een roze glazuurlaag zonder gekke toevoegingen.

Koolhydraatarme roze koek maken
De koolhydraatarme koek hebben we gemaakt van amandelmeel, boter en eieren. Verder hebben we een theelepel arrowroot toegevoegd voor de binding en structuur. Het belangrijkste onderdeel van roze koek is natuurlijk de glazuur. Voor dit recept zijn er twee opties. Een optie met en zonder kleurstof. De natuurlijke topping maak je met diepvries frambozen en erythritol poeder en geeft een donker roze kleur. Begin met 50 gram verse frambozen en 50 gram erythritol poeder. Roer dit goed door tot je een frosting krijgt ter dikte van een yoghurt. Blijft het te dun? Dan voeg je er nog wat extra poeder aan toe. Wordt het te dik? Dan voeg je er nog wat water of nog wat frambozen aan toe. De topping met witte chocolade variant geef je een mooie licht roze kleur met kleurstof, zoals op de foto.

Tips
De koeken hebben we gemaakt in siliconen muffinvormpjes. Dit werkt het beste want, de koeken komen gemakkelijk los. In papieren cupjes kunnen de koeken blijven plakken, waardoor ze er niet zo mooi uitkomen. De koeken kun je na het bakken een aantal dagen in een afgesloten bakje bewaren. Het is ook mogelijk om de koeken in te vriezen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarm koek recepten.

Koningsdag tip: wil je deze koeken graag maken voor Koningsdag? Voeg dan 2 el wortelsap toe aan de glazuur voor een oranje kleur!

Print
Koeken met roze glazuur.

Koolhydraatarme roze koeken

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 8 koeken 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Koek

Glazuur optie 1

Glazuur optie 2


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.Voeg alle ingrediënten voor de koeken toe aan een mengkom. Klop  dit vervolgens voor 2 minuten met een elektrische luchtig op.
  2. Schep het beslag in een spuitzak en knip het puntje af of gebruik een lepeltje. Verdeel het beslag in de muffinvormpjes (silicoon of papier).
  3. Bak de koeken 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Keer de cakejes na het bakken om op een plank, zodat de bovenkant iets inzakt en platter wordt. Laat ze daarna volledig afkoelen.
  4. Maak als de koeken aan het afkoelen zijn de frosting. Voor frosting optie 1 voeg je de verse frambozen toe aan een fijne zeef. Druk nu de frambozen aan met een vork, zodat het sap in een kom valt en de pitjes achterblijven. Voeg daarna de erythritol poeder toe en roer dit goed door.
  5. Voor frosting optie 2 breng je een laagje water in een steelpannetje aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken. Doe de chocolade voor de topping in een warmtebestendige kom en zet deze op het steelpannetje. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie en laat daarna 5 minuten afkoelen. Roer vervolgens volgens de druppels kleurstof door de chocolade.
  6. Dip de koeken in de frosting en plaats de koeken 15 minuten in de koelkast, zodat de frosting hard kan worden. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koek met witte choco glazuur
  • Calorieën: 202
  • Vetten: 18,4
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 5,1
Koeken met roze glazuur.

4 Reacties

  1. Omg, deze zijn echt megalekker! Ik houd eigenlijk helemaal niet zo van amandelmeel, vind ik altijd erg droog. Dat is bij deze niet zo sterk het geval. Ze zijn iets droger maar doordat de topping wat zoetig is, is het echt een super lekkere combi! Ik ben fan!

    Zo blij dat ik jullie site gevonden heb! Ook vsn de site helemaal fan!

    Reageer
  2. Vandaag gemaakt en vind ze erg lekker. Iets te zoet voor mij, dus volgende keer wat minder erythritol in de glazuur of cake. Ik heb het met frambozen gedaan en zijn super gelukt en erg makkelijk

    Reageer
  3. Vraag; als ik voor de oranje koeken wil gaan, voeg ik dat bietensap dan toe aan de frambozen frost versie of laat ik dan ook iets weg?

    Reageer
    • Hi Sandra,

      Bij glazuur optie 1 laat je de frambozen weg en voeg je wortelsap toe en bij optie 2 voeg je i.p.v. rode kleurstof, wortelsap of oranje kleurstof toe.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*