Heerlijk stoofpotje met pompoen, hachee, ui en tomatensaus.

Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

Het is weer herfst!

Het is inmiddels echt herfst, de blaadjes vallen van de bomen, de temperatuur daalt en de dagen worden korter. Als ik aan herfst denk dan denk ik al het heerlijke eten waar we weer van kunnen genieten. Een voorbeeld van zo’n heerlijke herfst gerecht is dit koolhydraatarme runder-pompoenstoofpotje.

Pompoen: een typische herfstgroente

Bij het maken van deze stoofpot heb ik gebruik gemaakt van de typische herfstgroente pompoen. Pompoen heeft een licht zoete smaak en een textuur vergelijkbaar met die van een zoete aardappel. Daarnaast bevat pompoen slechts 2 gr koolhydraten per 100 gr. Dit maakt het een prima groente om te eten als je het koolhydraatarm dieet volgt. Verder heb ik de stoofpot op smaak gebracht met ui, tomatenblokjes en runderbouillon. Bij de koolhydraatarme runder-pompoenstoof kun je eventueel portie bloemkoolrijst of bloemkoolpuree serveren. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten dan kun je onderaan de pagina een reactie plaatsen.

Print
Heerlijk stoofpotje met pompoen, hachee, ui en tomatensaus.

Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd: 3 hours 15 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr runderhachee vlees (magere runderlappen)
  • 800 gr pompoen, in stukjes gesneden
  • 2 middelgrote uien
  • 20 ml olijfolie
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 300 ml warm water
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1,5 runderbouillionblokje
  • 1 el balsamico azijn
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de magere runderlappen in blokjes en bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak. Pak vervolgens een schone snijplank en snijd hierop de uien in halve ringen.
  2. Verhit de olijfolie in een braad en bak het vlees op een hoog vuur in 3-5 minuten bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de uien in het overgebleven vet in de pan.
  3. Doe vervolgens het vlees weer terug in de pan en voeg de balsamico azijn, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje toe aan het warme water en meng. Schenk het water vervolgens in de pan en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 2 uur stoven.
  4. Haal de deksel dan van de pan en stoof nog eens 30 minuten. Voeg hierna de pompoenblokjes toe aan de pan en laat dit nog eens 30 minuten mee koken. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 194
  • Vetten: 7,3
  • Koolhydraten: 8,2
  • Eiwitten: 22,7

5 Reacties

  1. Heerlijke stoof maar zelf nog de nodige kruiden toegevoegd voor wat extra pit!

  2. Receptuur gevolgd maar het was erg flauw. Ras el hanout doet wonderen in deze stoofpot.

  3. Heel erg lekker, heb er zelf nog een beetje sambal en een zoete aardappel aan toegevoegd.

  4. Super lekker, wat kruiden extra toevoegen. Ook favoriet bij kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*