Print
Sajoer boontjes met gefrituurde ui.

Koolhydraatarme sajoer boontjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht
  • Keuken: Indonesisch

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl laos kruiden
  • 2 tot 3 tl sambal oelek
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl sojasaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 groente bouillonblokje

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd de uiteindes van de boontjes eraf. Voeg de sperziebonen toe aan een pan met kokend water en kook ze 5-6 minuten voor.
  2. Voeg ondertussen de ui, knoflook, gember, laos en sambal toe aan een blender en mix dit tot een fijne pasta. Doe de boontjes na het koken in een vergiet en zorg ervoor dat al het overtollige vocht is uitgelekt.
  3. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en voeg de kruidenpasta toe aan de pan. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak deze al roerend 2-3 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk en sojasaus toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  4. Stoof de sperziebonen boven een laag vuur binnen 5-8 minuten gaar. Verdeel de boontjes over vier borden en serveer eventueel met bloemkoolrijst en rendang.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3)
  • Calorieën: 191
  • Vetten: 14,8
  • Koolhydraten: 5,8
  • Vezels: 7,5
  • Eiwitten: 5,3

22 reviews