Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke salade met mozzarella bolletjes, kip, cherrytomaten en balsamico.

Koolhydraatarme salade caprese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 100 ml balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 stuks kipfilet (300 gr)
  • zout en verse zwarte peper
  • 200 gr gesneden romaine salade
  • 150 gr mini mozzarella bolletjes
  • 200 gr cherrytomaten
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • handjevol basilicum, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Doe de balsamico in een sauspan en verwarm boven een middelhoog vuur. Breng tot een lichte kook en kook 4-6 minuten, totdat 50% van de balsamico is verdampt. Doe de overgebleven balsamico in een bakje en laat afkoelen.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Kruid de kipfilets met zout en peper en leg ze in koekenpan. Bak de kipfilets 4 minuten per kant gaar. Snijd de kipfilets in blokjes en laat afkoelen.
  3. Doe de romaine salade in een grote kom en voeg de kip, mozzarella, cherrytomaten, avocado en basilicum toe. Garneer met de balsamico en verdeel in 2 porties.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2
  • Calorieën: 475
  • Vetten: 26,0
  • Koolhydraten: 7,5
  • Eiwitten: 50,5