Ingrediënten
Schaal
- 100 ml balsamico azijn
- 1 el olijfolie
- 1 kipfilet (150 gr)
- zout en verse zwarte peper
- 100 gr romaine sla of andere slamelange
- 50 gr mini mozzarella bolletjes
- 100 gr cherrytomaten of romaatjes
- 1/2 avocado, in blokjes gesneden
- handjevol basilicum, fijngesneden
Bereidingswijze
- Doe de balsamico in een sauspan en verwarm boven een middelhoog vuur. Breng tot een lichte kook en kook 4-6 minuten, totdat 50% van de balsamico is verdampt. Doe de overgebleven balsamico in een bakje en laat afkoelen.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Kruid de kipfilet met zout en peper en leg in de koekenpan. Bak de kipfilet 4 minuten per kant gaar. Snijd de kipfilets in blokjes en laat daarna afkoelen. Je kunt de kip ook in de airfryer bakken (15 minuten op 180 graden)
- Doe de romaine salade in een grote kom en voeg de kip, mozzarella, cherrytomaten, avocado en basilicum toe. Garneer met een beetje balsamico (bewaar de rest voor later).
Voedingswaarden
- Portiegrootte: gehele salade
- Calorieën: 518
- Vetten: 31,3
- Koolhydraten: 6,9
- Eiwitten: 46,5