Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke salade met mozzarella bolletjes, kip, cherrytomaten en balsamico.

Koolhydraatarme salade caprese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 100 ml balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 kipfilet (150 gr)
  • zout en verse zwarte peper
  • 100 gr romaine sla of andere slamelange
  • 50 gr mini mozzarella bolletjes
  • 100 gr cherrytomaten of romaatjes
  • 1/2 avocado, in blokjes gesneden
  • handjevol basilicum, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Doe de balsamico in een sauspan en verwarm boven een middelhoog vuur. Breng tot een lichte kook en kook 4-6 minuten, totdat 50% van de balsamico is verdampt. Doe de overgebleven balsamico in een bakje en laat afkoelen.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Kruid de kipfilet met zout en peper en leg in de koekenpan. Bak de kipfilet 4 minuten per kant gaar. Snijd de kipfilets in blokjes en laat daarna afkoelen. Je kunt de kip ook in de airfryer bakken (15 minuten op 180 graden)
  3. Doe de romaine salade in een grote kom en voeg de kip, mozzarella, cherrytomaten, avocado en basilicum toe. Garneer met een beetje balsamico (bewaar de rest voor later).


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: gehele salade
  • Calorieën: 518
  • Vetten: 31,3
  • Koolhydraten: 6,9
  • Eiwitten: 46,5