Salade ni­çoi­se met ei, tonijn, rode ui en paprika.

Koolhydraatarme salade ni­çoi­se

Deze salade ni­çoi­se is lekker, voedzaam en gezond! Salade ni­çoi­se is een klassieker uit de Franse Keuken. Het gerecht is vernoemd naar de Franse kuststad Nice. Er zijn veel verschillende recepten en variaties op de salade ni­çoi­se. De belangrijkste ingrediënten in deze salade zijn vis, groente, ei en aardappelen. In dit recept heb ik de aardappelen vervangen met extra groente. Hierdoor bevat een portie slechts 7,3 gr koolhydraten. Dit is maar liefst 78% minder koolhydraten dan een traditioneel salade ni­çoi­se recept met aardappelen!

Tips:
Met dit recept maak je twee porties salade. Je kunt de salade in een vershoudbakje in de koelkast bewaren en bijvoorbeeld meenemen als lunch to go naar je werk of studie. Het is ook mogelijk om de salade te eten als hoofdgerecht bij het diner. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Bekijk ook onze andere koolhydraatarme salade recepten.

Print
Salade ni­çoi­se met ei, tonijn, rode ui en paprika.

Koolhydraatarme salade ni­çoi­se

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Franse

Schaal

Ingrediënten

Salade:

  • 1 groot blikje tonijn in water
  • 1 el mayonaise
  • 150 gr haricots verts
  • 2 eieren (M of L)
  • 150 gr romaine sla
  • 30 gr gesneden rode ui
  • 1/2 rode paprika
  • zout en peper naar smaak

Dressing:

  • 40 ml olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe aan de pan en kook 6 tot 8 minuten. Pak vervolgens nog een pan en vul deze met water. Voeg de haricots verts toe aan de pan en breng aan de kook. Kook de haricots verts binnen 4-6 minuten beetgaar. Laat na het koken het water uit de pan goed uitlekken.
  2. Laat ondertussen het blikje tonijn uitlekken en meng de tonijnstukken in een kom met de mayonaise, zout en peper. Snijd vervolgens de rode ui en paprika in kleine reepjes.
  3. Maak dan de dressing door de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en citroensap te mengen. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd de eieren in kleinere stukken.
  4. Verdeel vervolgens de romaine sla over twee borden en doe daar de rode ui, paprika, tonijn en haricots verts bij. Besprenkel tot slot de salade ni­çoi­se met de mosterddressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 400
  • Vetten: 29,3
  • Koolhydraten: 7,3
  • Eiwitten: 25,2

1 reactie

  1. Jacqueline

    Zó eenvoudig maar óók: óhh zóóó lekker!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*