Scones met blauwe bessen en jam.

Koolhydraatarme scones

Op zoek naar een lekker hapje voor bij de brunch of high tea? Dan zijn deze koolhydraatarme scones perfect. In Engeland zijn deze zoete broodjes onmisbaar bij een high tea of familie ontbijt. Ook in Nederland zie je scones steeds vaker voorbij komen en dat is niet zonder reden. Ze zijn namelijk super lekker! Het enige nadeel van traditionele scones is dat ze vaak veel koolhydraten en suiker bevatten. Wij hebben daarom een lekker koolhydraatarm alternatief gemaakt. Onze scones kun je ook eten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Zelf koolhydraatarme scones maken
Traditionele scones worden gemaakt van bloem, suiker, boter en melk. Helaas passen bloem en suiker niet in een koolhydraatarm of keto dieet. Wij hebben onze koolhydraatarme scones daarom op een iets andere manier gemaakt. We hebben de bloem vervangen door amandelmeel en kokosmeel. Dit zijn beide licht zoete melen met weinig koolhydraten. De suiker hebben we vervangen door Lowcarbchef erythritol. Dit een natuurlijke zoetstof die wij sinds kort verkopen onder ons eigen merk! Verder hebben we naast de boter en melk een handje blauwe bessen aan het beslag toegevoegd voor een lekkere frisse smaak. Door deze aanpassingen bevat een scone slechts 2,5 gr koolhydraten en dat zonder in te leveren op smaak! De scones zijn zacht, lichtzoet en fris. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt.

Tips
Scones worden vaak gegeten bij een high tea of brunch, maar ze zijn ook lekker als snack bij een kopje koffie of thee. Bij de scones kun je eventueel slagroom en suikervrije jam serveren. Je kunt de scones in de koelkast of vriezer bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Scones met blauwe bessen en jam.

Koolhydraatarme scones

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 8 scones 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Haal de boter ruim van te voren uit de koelkast. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Meng in een grote kom de erythritol, amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout.
  2. Voeg de zachte boter toe aan de kom en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg tijdens het kloppen het ei, vanille extract en de amandelmelk toe. Klop door totdat alles goed is gemengd. Zet de mixer dan uit en laat het mengsel 15 minuten op kamer temperatuur rusten
  3. Spatel na het rusten voorzichtig de blauwe bessen door het beslag. Maak nu je handen net en vorm 8 scones (driehoekjes) en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Bak de scones ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de scones na het bakken minimaal 30 minuten afkoelen. Als ze net uit de oven komen zijn ze zacht, maar na het afkoelen wordt de buitenkant iets krokanter. Serveer de scones met een portie suikervrije blueberry jam!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 scone
  • Calorieën: 150
  • Vetten: 13,6
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 3,8

 

Scones met blauwe bessen en jam.

12 Reacties

  1. Hoi,heb de scones al paar keer gemaakt super lekker.
    Nu( omdat ik morgen jarig ben) met wat 85% chocolade
    en de blauwe bessen!
    Ben benieuwd ,vertrouw op iets Heerlijks?
    Lieve groet Tineke

    Reageer
  2. Erg smakelijk deze scones! Ik ben zelf met keto begonnen, dus ik mag deze niet teveel eten…maar ze zijn net zo lekker als cake vind ik ☺️ mijn gezin vind ze ook erg smakelijk ! Bedankt.

    Reageer
  3. hoi, ze zijn echt super lekker! Ik eet er vaak ’s avonds eentje bij de koffie. Maar hoe kan ik ze het beste bewaren? Ik had ze luchtdicht bewaard maar na een paar dagen gingen ze helaas schimmelen. Koelkast?

    Reageer
    • Hi Noni,

      Je kunt ze inderdaad het beste in de koelkast bewaren, of zelfs invriezen. Ze ontdooien best snel en zijn koud ook lekker.

      Reageer
  4. Heerlijk,
    Met frambozenjam en geslagen room.
    Vallen wel uit elkaar maar dat kan de pret niet drukken.

    Reageer
  5. Dit is mijn eerste bak avontuur. Is erg lekker. Het valt erg snel uit elkaar maar eerlijk zo erg is dat niet. Omdat ik ivm verwijdering galblaas ook op vetten moet letten verander ik de roomboter met vega boter. Morgen ga ik de pompoen cake maken. Super happy met deze site

    Reageer
  6. Superlekker en gezond ook zonder jam heerlijk. Zo vonden ook mijn ouders!! Alice

    Reageer
  7. wow, wat zijn die lekker. Ik heb nog clotted cream in huis, dus als ontbijt 2 scones, een lepel jam, (dre zeer suikerarme) en niet te zuinig met de clotted cream. Heb zelden zoń luxe ontbijt gehad. Ik vind deze zelfs nog lekkerder dan de ǵewone’ . Morgen komt de ontbijtkoek aan de beurt, heb dan weer een lekker gevarieerd voorraadje in de diepvries voor een snel/makkelijk ontbijt of om even mee te nemen voor onderweg. Dank je voor de heerlijke recepten.

    Reageer
  8. Heb net het recept uitgeprobeerd, zonder bessen maar met cacao nibs. Zalig! Heb er met behulp van 2 lepels 13 koekjes uitgehaald en 15 minuten gebakken. Echt heel lekker en zeker voor herhaling (en variatie, stukjes gember bijvoorbeeld, gehakte nootjes, of stukjes gedroogd fruit) vatbaar. Dank Quint!

    Reageer
  9. Hi Quint,
    Je hebt het in het recept over ‘driehoekjes’ en ‘scones’. Ik zie op de foto gewoon ronde, platte koekjes… Klopt de foto bij het recept? En kun je dit recept gebruiken als basis-koekjesrecept, waarbij je zelf kunt variëren?

    Groet
    Linda

    Reageer
    • Hi Linda,

      Het recept komt overeen met het resultaat op de foto. Ik had driehoekjes gevormd van de scones, maar tijdens het bakken liepen ze uit, waardoor het ronde scones/koekjes werden. Je kunt dit recept ook als basis voor koekjes gebruiken. Let op: het worden dan wel zachte koekjes.

      Groetjes.

      Quint

      Reageer
  10. Ze zijn echt heerlijk! Ze vallen nogal makkelijk uit elkaar, je kunt ze niet echt opensnijden. Maar de smaak is super.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*