Koolhydraatarme kipshoarma bowl.

Koolhydraatarme shoarma bowl

We hebben al een klein voorproefje van de lente gehad, maar het echte lekkere weer laat nog even op zich wachten. Wij hebben in ieder geval wel al de smaak te pakken en zijn volop bezig met het bedenken van nieuwe koolhydraatarme lente- zomerrecepten. We trappen deze nieuwe reeks recepten af met een lekker en gezond alternatief voor het geliefde broodje shoarma. Voor deze gezondere variant kruiden we de kip met zelfgemaakte shoarmakruiden en serveren we het in een bowl met ijsbergsla en verschillende groenten. Al het lekkere van een broodje shoarma, maar met minder koolhydraten en meer groente!

Hoe maak je deze shoarma bowl?

Het belangrijkste voor een goede shoarma zijn de kruiden van de kip. Gebruik daarom liever te veel kruiden dan te weinig. We laten de kip ook een half uurtje marineren in de kruiden, zodat de smaken goed opgenomen kunnen worden. Heb je meer tijd? Laat het dan wat langer marineren (het liefst een hele nacht). Voor wat extra groenten bakken we blokjes aubergine en paprika in een pan. Alle warme ingrediënten uit de pan voegen we toe aan een kom met de koude ingrediënten (avocado, ijsbergsla en tomaatjes). De bowl maken we vervolgens af met een zelfgemaakte knoflooksaus. We maken deze door yoghurt te mengen met mayonaise, verse kruiden en natuurlijk knoflook. Pers de knoflook in plaats van deze te snijden, zodat de knoflook echt goed klein wordt. Wil je een sterke knoflooksaus, gebruik dan 2 teentjes. Voor een wat subtielere smaak, gebruik je er één.

Tips

In deze bowl combineren we diverse groenten, waarbij je gemakkelijk extra groenten kunt toevoegen of de bestaande kunt vervangen. Een ideale manier om je restjes groente op te maken! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
Koolhydraatarme kipshoarma bowl.

Koolhydraatarme shoarma bowl

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Kipshoarma

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl kerrie
  • 1/2 of 1 tl zout of naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 350 gr kipdijfilet

Knoflooksaus

  • 70 gr volle yoghurt
  • 40 gr mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • 1 tot 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl bieslook (fijngesneden of gedroogd)
  • 1 el verse peterselie, fijngesneden
  • peper en zout naar smaak

Groenten

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 stengel bosui
  • handje verse peterselie
  • 1 avocado
  • 100 gr cherrytomaten

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng de kruiden in een grote kom. Snijd op een plank de kip in reepjes en voeg dit toe aan de kom met de kruiden. Meng goed door elkaar en laat de marinade vervolgens minimaal een half uur intrekken (of het liefst een hele nacht in de koelkast).
  2. Meng ondertussen in een kom alle ingrediënten voor de knoflooksaus. Begin met 1 teentje knoflook en voeg naar smaak meer toe. Zet de saus afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de aubergine in plakken of blokjes en de paprika in reepjes.
  4. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan boven een hoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten rondom goudbruin. Verlaag het vuur iets en voeg de paprika toe en roerbak het geheel 10 tot 15 minuten. Kruid met peper en zout en haal de groenten uit de pan.
  5. Voeg aan dezelfde pan opnieuw wat olie toe en voeg de gemarineerde kip toe. Bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
  6. Snijd ondertussen de ijsbergsla en verdeel deze over 2 diepe borden of kommen. Snijd de bosui en peterselie en zet opzij.
  7. Snijd de cherrytomaten doormidden en de avocado in blokjes. Verdeel deze over de ijsbergsla.
  8. Verdeel nu ook de gebakken aubergine en paprika over de salade en leg hier de kip op. Garneer de shoarma met de knoflooksaus, verse peterselie en de bosui.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 698
  • Vetten: 37,4
  • Koolhydraten: 11,5
  • Vezels: 7,9
  • Eiwitten: 38,9
Koolhydraatarme kipshoarma bowl.

Tags

3 Reacties

  1. Wij vonden deze erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  2. Erg lekkere variant op een broodje shoarma! 👍

    Reageer
  3. Heerlijk gerecht, heb het met vega shoarma gemaakt. Lekker snel klaar. En ik had een halve courgette ipv aubergine. Gebakken in de grillpan met de paprika, ook super lekker. Zeker voor herhaling vatbaar 😋

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*