Hamburger geserveerd tussen twee bladeren ijsbergsla.

Koolhydraatarme slaburgers

Een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor hamburgers!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, koolhydraatarme slaburgers. Deze slaburgers zijn makkelijk om te maken en smaken erg goed. De burgers zijn gemaakt van rundergehakt, ui, knoflook, lente-ui, amandelmeel en pittige kruiden. De burgers serveer je tussen twee slabladeren i.p.v een hamburgerbroodje. Een hamburger bevat hierdoor slechts 3,8 gr koolhydraten en maar liefst 27,8 gr eiwitten. Dit maakt het een perfect maaltijd om te eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet.

Serveersuggestie:
Vind je het eten van de burgers tussen sla onhandig? Gebruik dan onze keto hambugerbroodjes, superlekker en net iets makkelijker eten! Je kunt de slaburgers serveren met je favoriete toppings. Zelf vind ik het lekker om de burgers te serveren met een plakje augurk, tomaat en kaas. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hamburger geserveerd tussen twee bladeren ijsbergsla.

Koolhydraatarme slaburgers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 4 hamburgers 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Amerikaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 klein ei
  • 2 stengels lente-ui
  • 1/2 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el amandelmeel
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken
  • 1/2 tl zout
  • zwarte peper naar smaak
  • 8 grote slabladeren
  • optioneel: augurken plakjes
  • optioneel: plakjes cheddar (4 stuks)
  • optioneel: plakjes tomaat
  • optioneel: saus naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook en lente-ui zo fijn mogelijk. Pak dan een kom en meng hierin het rundergehakt, ei, ui, knoflook, lente-ui, amandelmeel en kruiden. Vorm van het gehaktmengsel met de handen vier hamburgers.
  2. Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie en bak de hamburgers boven een middelhoog vuur 4 tot 5 minuten per kant. Controleer of de burgers gaar zijn en voeg dan eventueel nog een plakje cheddar toe per burger.
  3. Pak na het bakken vier borden en plaats op elk bord een groot blad sla. Haal de hamburgers uit de pan en plaats op de sla bladeren. Garneer de hamburgers eventueel met plakjes tomaat, augurk en saus. Bedek tenslotte de hamburgers met een blad sla en genieten maar!

Tips

Deze burgers zijn ook lekker met de keto bolletjes van ons eigen merk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 hamburger
  • Calorieën: 340
  • Vetten: 24,2
  • Koolhydraten: 3,8
  • Eiwitten: 27,8
Hamburger geserveerd tussen twee bladeren ijsbergsla.

6 Reacties

  1. heeerlijjk waanzinige maaltijd en makkelijk te maken een echte aanrader dit is echt top

    Reageer
  2. Ik heb geen amandelmeel. Kan ik dit vervangen?
    Heb wel kokosmeel of croutons?

    Reageer
    • Hi Maartje,

      Je kunt de amandel vervangen met een tl kokosmeel of een handje fijngemalen croutons.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  3. Timo Hagedoorn

    Eitje er op mmmmm






    Reageer
  4. Enorm lekker, maar wel onhandig te eten.

    Reageer
  5. Heb er iets anders van gemaakt, maar jouw inspiratie werkt aanstekeliijk! Ik heb rundergehakt open gerold en er flink knoflook en griekse kruidenmix op gestrooid. Feta verkruimeld en dicht gerold. Onder de grill. Soort biftekia (Grieks) dus. Maar lekker!!!!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*