Ingrediënten
Schaal
- 500 gr rundergehakt
- 1 klein ei
- 2 stengels lente-ui
- 1/2 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el amandelmeel
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1/2 tl gedroogde chilivlokken
- 1/2 tl zout
- zwarte peper naar smaak
- 8 grote slabladeren
- optioneel: augurken plakjes
- optioneel: plakjes cheddar (4 stuks)
- optioneel: plakjes tomaat
- optioneel: saus naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook en lente-ui zo fijn mogelijk. Pak dan een kom en meng hierin het rundergehakt, ei, ui, knoflook, lente-ui, amandelmeel en kruiden. Vorm van het gehaktmengsel met de handen vier hamburgers.
- Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie en bak de hamburgers boven een middelhoog vuur 4 tot 5 minuten per kant. Controleer of de burgers gaar zijn en voeg dan eventueel nog een plakje cheddar toe per burger.
- Pak na het bakken vier borden en plaats op elk bord een groot blad sla. Haal de hamburgers uit de pan en plaats op de sla bladeren. Garneer de hamburgers eventueel met plakjes tomaat, augurk en saus. Bedek tenslotte de hamburgers met een blad sla en genieten maar!
Tips
Deze burgers zijn ook lekker met de keto bolletjes van ons eigen merk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 hamburger
- Calorieën: 340
- Vetten: 24,2
- Koolhydraten: 3,8
- Eiwitten: 27,8