Hamburger geserveerd tussen twee bladeren ijsbergsla.

Koolhydraatarme slaburgers

Een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor hamburgers!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, koolhydraatarme slaburgers. Deze slaburgers zijn makkelijk om te maken en smaken erg goed. De burgers zijn gemaakt van rundergehakt, ui, knoflook, lente-ui, amandelmeel en pittige kruiden. De burgers serveer je tussen twee slabladeren i.p.v een hamburgerbroodje. Een hamburger bevat hierdoor slechts 3,8 gr koolhydraten en maar liefst 27,8 gr eiwitten. Dit maakt het een perfect maaltijd om te eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet.

Serveersuggestie:
Je kunt de slaburgers serveren met je favoriete toppings. Zelf vind ik het lekker om de burgers te serveren met een plakje augurk, tomaat en kaas. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Hamburger geserveerd tussen twee bladeren ijsbergsla.

Koolhydraatarme slaburgers

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 4 hamburgers 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Amerikaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 2 stengels lente-ui
  • 1/2 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el amandelmeel
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken
  • zout en peper naar smaak
  • 8 grote slabladeren
  • optioneel: augurken plakjes
  • optioneel: plakjes tomaat
  • optioneel: saus naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook en lente-ui in kleine stukjes. Pak dan een kom en meng hierin het rundergehakt, ei, ui, knoflook, lente-ui, amandelmeel en kruiden. Vorm van het gehaktmengsel met de handen vier hamburgers.
  2. Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie en bak de hamburgers boven een middelhoog vuur 4 tot 5 minuten per kant. Pak na het bakken vier borden en plaats op elk bord een groot blad sla. Haal de hamburgers uit de pan en plaats op de sla bladeren. Garneer de hamburgers eventueel met plakjes tomaat, augurk en saus. Bedek tenslotte de hamburgers met een blad sla en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 hamburger
  • Calorieën: 340
  • Vetten: 24,2
  • Koolhydraten: 3,8
  • Eiwitten: 27,8
Hamburger geserveerd tussen twee bladeren ijsbergsla.

6 Reacties

  1. heeerlijjk waanzinige maaltijd en makkelijk te maken een echte aanrader dit is echt top

    Reageer
  2. Ik heb geen amandelmeel. Kan ik dit vervangen?
    Heb wel kokosmeel of croutons?

    Reageer
    • Hi Maartje,

      Je kunt de amandel vervangen met een tl kokosmeel of een handje fijngemalen croutons.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  3. Timo Hagedoorn

    Eitje er op mmmmm

    Reageer
  4. Enorm lekker, maar wel onhandig te eten.

    Reageer
  5. Heb er iets anders van gemaakt, maar jouw inspiratie werkt aanstekeliijk! Ik heb rundergehakt open gerold en er flink knoflook en griekse kruidenmix op gestrooid. Feta verkruimeld en dicht gerold. Onder de grill. Soort biftekia (Grieks) dus. Maar lekker!!!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*