Slagroomschnitt met vruchten.

Koolhydraatarme slagroomschnitt

Een slagroomtaart is wat ons betreft een van de lekkerste taarten. Een perfecte balans tussen fris, romig en zoet. Je kunt de taart in ronde vorm maken, zoals we in ons eerdere slagroomtaart recept hebben gedaan, maar je kunt ook een kleinere versie maken in de vorm van een cake: een slagroomschnitt. In dit recept laten we zien hoe je een koolhydraatarme slagroomschnitt maakt. Super lekker en ook handig, want je kunt makkelijk dunne plakjes snijden.

Koolhydraatarme slagroomschnitt maken
Een klassieke slagroomtaart maak je met een luchtige cake, slagroom en verse vruchtjes. Dat is ook de basis voor deze schnitt. Voor het deeg gebruiken we het recept dat we ook voor onze lemon curd cakerol hebben gebruikt. Je hebt dus geen speciale bakvormen nodig, alleen een bakplaat met bakpapier! De cake snijd je na het bakken in 6 grote stukken en deze beleg je met de vulling. Deze bestaat uit opgeklopte slagroom en mascarpone met daaronder een laagje suikervrije aardbeienjam. De vulling zoeten we met erythritol-poedersuiker. Een natuurlijke zoetstof die net zo lekker is als suiker. De schnitt versieren we met amandelschaafsel en vruchtjes.

Tips
Het is belangrijk om de vulling te zoeten met de ery poedersuiker variant. Deze is zo fijn dat het oplost in vloeistof. Reguliere erythritol heeft grotere korrels en deze lossen niet op in de slagroom, hierdoor krijg je korrels in je slagroom en dit is niet fijn. Je kunt de taart na bereiding een paar dagen in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk de plakjes in te vriezen, deze blijven zeker een maand goed. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart en cake recepten.

Print
Slagroomschnitt met vruchten.

Koolhydraatarme slagroomschnitt

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 10 plakjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cake

Slagroomvulling

Topping

  • 35 gr amandelschaafsel
  • 1 tl erythritol
  • handje verse blauwe bessen
  • handje verse aardbeien
  • handje verse bramen of frambozen

 


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Cake. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat (40×40 cm) met een vel bakpapier. Splits 2 eieren. De eiwitten in een kom en de eidooiers in de andere. Voeg vervolgens de eiwitten met de erythritol toe aan een grote mengkom. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer en zet opzij.
  2. Pak nu een nieuwe kom en voeg hier de overige 2 eieren, eidooiers, vanille extract, amandelmeel en bakpoeder aan toe. Meng dit met een garde tot een glad beslag. Daarna spatel je dit luchtig door de eiwitten. Schep het beslag op het bakpapier. Verspreid dit gelijkmatig uit, ca. 2 cm dik en bak 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  3. Topping. Doe de amandelschaafsel met erythritol in een koekenpan en bak goudbruin. Laat daarna afkoelen.
  4. Vulling. Klop de slagroom stijf op met de mascarpone en ery-poedersuiker. Schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak en leg de zak even in de koelkast.
  5. Snij de platte cake nu 6 plakken van ca. 20×7 cm. Begin nu met stapelen van je slagroomschnitt. Haal de spuitzak met slagroom uit de koelkast en knip een puntje van de spuitzak af.
  6. Leg een plakje cake op een serveerschaal of bord en smeer deze in met jam. Spuit wat toefjes slagroom op de cake met jam en plaats vervolgens hier weer een plak cake op. Herhaal dit totdat de plakken cake op zijn.
  7. Eindig met mooie toefjes slagroom bovenop de cake en smeer de zijkanten in met slagroom. Verdeel de gebakken amandelschaafsel over de zijkant van schnitt en versier de bovenkant met vers fruit.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/10)
  • Calorieën: 252
  • Vetten: 23,1
  • Koolhydraten: 2,6
  • Vezels: 1,4
  • Eiwitten: 5,8

 

Slagroomschnitt met vruchten.

1 reactie

  1. echt fantastisch recept weer een feest om te zien en te eten!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*