Slagroomtaart met vers fruit

Koolhydraatarme slagroomtaart

Heb je iets te vieren of gewoon trek in iets lekkers? Dan is deze koolhydraatarme slagroomtaart perfect. De taart heeft heerlijke luchtige biscuitlaag en is goed gevuld met slagroom. Voor de biscuitlaag hebben wij het bodemrecept van onze citroen kwarktaart gebruikt. Deze zachte biscuitlaag gemaakt van amandelmeel, roomkaas en eieren lijkt qua structuur en smaak heel erg op regulier biscuit. Verder hebben we de slagroom opgeklopt met mascarpone. Dit zorgt ervoor dat de slagroom vetter en dus steviger wordt. Normaal gesproken wordt hiervoor een slagroomversteviger gebruikt, zoals Klop-Fix. Deze verstevigers bevatten echter vaak meer dan 80 gr koolhydraten per 100 gr en zijn dus niet geschikt voor een koolhydraatarm of keto dieet. De taart hebben we ten slotte versierd met vers fruit en amandelschaafsel. Zie hier het resultaat, een romige en luchtige koolhydraatarme slagroomtaart. Een feestje om te zien en om op te eten!

Tips:
Een puntje van deze koolhydraatarme slagroomtaart is lekker om te eten als snack of dessert bij een kopje koffie of thee. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen. Zo kun je de erythritol vervangen door een andere zoetstof naar keuze. Verder kun je eventueel extra vruchtjes toevoegen aan de slagroomvulling. De taart kun je na bereiding 2-3 dagen in de koelkast bewaren of per puntje invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart recepten.

Print
Slagroomtaart met vers fruit

Koolhydraatarme slagroomtaart

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Biscuitbodem

  • 3 eieren
  • 140 gr amandelmeel
  • 150 gr roomkaas, kamertemperatuur
  • 40 gr erythritol
  • 40 gr roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma

Slagroomvulling

  • 500 ml slagroom
  • 200 gr mascarpone
  • 50 gr erythritol
  • 2 tl vanille aroma

Decoratie

  • optioneel: amandelschaafsel
  • optioneel: vers fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom het amandelmeel, bakpoeder en de erythritol. Smelt vervolgens in een steelpannetje of in de magnetron de roomboter. Voeg dan de eieren, gesmolten boter, zachte roomkaas en vanille aroma toe aan de kom met het meel. Meng de inhoud van de kom met een elektrische mixer tot een samenhangend deeg.
  2. Bekleed een springvorm van 20 cm met een vel bakpapier en vet de randen in met boter of olie. Schenk het deeg in de springvorm en bak de biscuitbodem 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem na het bakken goed afkoelen.
  3. Voeg nu de koude slagroom en mascarpone toe aan een grote kom. Klop de slagroom met een elektrische mixer stijf en voeg op het einde de erythritol en vanille aroma toe. Klop door tot er stijve pieken ontstaan. Stop op tijd met kloppen, want als je te lang doorgaat kan er boter ontstaan en dit is onomkeerbaar.
  4. Snijd de biscuit bodem horizontaal doormidden, zodat je twee plakken krijgt. Leg een plak op een rond bord of taartschaal en bestrijk dit met opgeklopte slagroom. Dek dit af met de andere plak biscuit en smeer hier weer slagroom bovenop.
  5. Bedek eventueel de rest van de taart ook m.b.v. een paletmes en decoreer de taart met slagroomroosjes, verse vruchten en amandelschaafsel. Snijd de taart in 12 puntjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 345
  • Vetten: 34,6
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 6,1
Slagroomtaart met vers fruit

10 Reacties

  1. Wendy Verschuren

    Heeerlijk, vandaag recept gezien en gelijk gemaakt echt heerlijk! 💙

  2. Deze is in 1 woord geweldig! Ik had de taart 2 dagen voor de verjaardag gebakken en de dag ervoor afgesmeerd met de vulling.
    Totaal niet droog, heerlijk luchtig. Dank je wel!

  3. Beste Quint, ik heb deze taart gemaakt, hoewel de taart zelf wat compacter was, smaakte hij echt heerlijk. Ik zou graag willen weten of het mogelijk is om 1 ei tot eiwit te kloppen en dit erdoor heen te doen om hem wat luchtiger te krijgen. Ik had wel veel slagroom over die ik niet op de taart kwijt kon maar dat kwam wel op 😉

    • Hi Ineke,

      Bedankt voor je reactie! Wat een goed idee. Het eiwit en de dooier scheiden en vervolgens stijfkloppen en door elkaar heen roeren kan zeker helpen om het biscuit nog luchtiger te maken. Veel succes :).

      Groetjes,

      Quint

  4. Had de slagroomtaart gemaakt. In een woord geweldig lekker.

  5. Deze is zo goed 😍

  6. Heb vandaag het biscuit gebakken. Ik had verwacht dat het wat zou rijzen. Het is echter een vrij lage taart. Morgen de rest afmaken.

  7. Vandaag gemaakt. Net als de boterkoek. Morgen ervan genieten bij een feestje 🙂 en als snack hebben we de keto bounties. Kortom keto snacks voor iedereen..

  8. Claire Dekkers

    Echt suuuper lekker! Het bezoek had niet eens door dat dit “low carb” was…
    Ik wil hem voor zaterdag weer maken, maar mijn schoonmoeder is glutenintolerant. Volgens mij mag ze deze dan hebben, maar wil het voor de zekerheid nog eens vragen😅

    • Hi Claire,

      Super leuk om te horen :). De taart is glutenvrij! Het kan wel zo zijn dat de amandelmeel is verwerkt in een fabriek waar ook gluten worden verwerkt. Dit kun je vaak terugvinden op de verpakking. Veel bakplezier a.s zaterdag!

      Groetjes,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*