Slagroomtruffels met cacao.

Koolhydraatarme slagroomtruffels

Het is weer tijd voor een lekker bakrecept! Dit keer hebben we heerlijke koolhydraatarme slagroomtruffels gemaakt. Slagroomtruffels hebben een zachte en romige binnenkant en een lekker krokant chocolade en cacaorandje aan de buitenkant. Een perfect combinatie! Naast dat ze lekker smaken is het ook super leuk om ze te maken, vooral met de feestdagen.

Zelf slagroomtruffels maken
Slagroomtruffels maak je gemakkelijk zelf. Het klinkt misschien uitdagend, maar het valt echt mee! Je hebt slechts een handjevol basisingrediënten nodig, zoals slagroom, vanille, boter, chocolade en cacaopoeder. Wij hebben ervoor gekozen om de suiker te vervangen door de zoetstof erythritol. Dit maakt de slagroomtruffels geschikt voor diabetici en mensen die een keto of koolhydraatarm dieet volgen.

Tips
Zorg ervoor dat je de slagroomvulling goed laat opstijven in de vriezer. Zo weet je zeker dat de gesmolten chocolade stolt en je truffels een lekker krokant chocolade laagje krijgen. Je kunt de truffels na bereiding zeker 3 dagen in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om ze in te vriezen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Slagroomtruffels met cacao.

Koolhydraatarme slagroomtruffels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 65
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 16 truffels 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 60 gr erythritol
  • 2 tl vanille extract
  • 160 gr ongezouten roomboter
  • 150 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 50 gr cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Haal de roomboter uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur komen. Voeg dan de slagroom, vanille extract en zoetstof toe aan een klein pannetje. Verwarm de slagroom, totdat de zoetstof is gesmolten en de vanille goed is gemengd. Laat dit vervolgens afkoelen.
  2. Voeg de zachte roomboter toe aan een mengkom en klopt dit met een elektrische mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen beetje voor beetje de slagroom toe en klop dit op tot een luchtig geheel.
  3. Zet de kom een paar minuten in de koelkast, zodat het iets kan op stijven. Pak vervolgens een spuitzak en schep de vulling erin. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop de truffels op de plaat (ca. 16 stuks).
  4. Zet de bakplaat met de truffels in de vriezer en laat ze minimaal 45 minuten uitharden in de vriezer. Smelt als de truffels klaar zijn de pure chocolade. Voeg hiervoor de chocolade toe aan een warmtebestendige kom en plaats deze op een steelpannetje met een laagje water.
  5. Vul nu een kom of bord met cacaopoeder en zet deze naast de kom met gesmolten chocolade. Haal de truffels uit de vriezer en doop deze met een vork stuk voor stuk in de gesmolten chocolade en rol ze dan door het cacaopoeder.
  6. Leg de truffels die af zijn terug op de bakplaat, zodat je netjes kunt werken om de volgende te maken. Herhaal deze stap totdat je alle 16 truffels door de chocolade en cacao hebt gehaald. Serveer de truffels met een kopje koffie of thee en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 truffel (1/16)
  • Calorieën: 148
  • Vetten: 14,6
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 1,6
Slagroomtruffels met cacao.

17 Reacties

  1. Lekker recept! In verband met melkeiwitallergie de roomboter vervangen door plantaardige boter (Wajang) en de slagroom door Alpro Cuisine (rode verpakking, voor koude gerechten, om op te kloppen). Door de Alpro zitten er wel iets meer koolhydraten in (t.o.v. met normale slagroom 8,4 in totaal extra, per truffel 0,5 meer). Omgerekend dus per truffel 2,1 koolhydraat. De truffels zijn heel erg lekker geworden, heerlijk recept! Thanx! 🙂

  2. Te lekker,nog lekkerder dan in de winkel kopen,maak elke week.

  3. Echt lekker en niet moeilijk om te maken.

  4. Op verzoek van het gezin, maak ik vandaag het voor de tweede keer. Heerlijk!

  5. Ik weet niet hoe jullie dit doen, maar als ik de gespoten truffels in de gesmolten chocolade dip smelten ze helemaal weg !
    Ik heb geprobeerd om de chocolade wat af te laten koelen maar dan is het te koud en hecht het niet meer aan de vulling!

    Voor mij was dit helaas geen succes recept

    • Hi Chellie,

      Wat vervelend dat het niet helemaal is gelukt :(. De vulling moet goed koud zijn (bevroren) vervolgens kun je de chocolade snel in de chocolade dippen met een vork en weer snel in de cacaopoeder. Als de truffels een tijdje buiten de vriezer staan, gaat het steeds moeilijker. Het is even een werkje, maar zo moet het lukken.

      Groet,

      Quint

  6. 3 dagen houdbaar in de koelkast….hahaha, dan zijn ze allang op 🙈

  7. Die van mij zien er wat anders uit als op het plaatje omdat het opspuiten niet helemaal goed ging 😉😁. Maar de smaak!! Heel erg lekker, die ga ik vaker maken!

  8. Wat een leuk en vooral lekker recept. Zeker zo vlak voor kerst.
    Hoe kun je ze het beste bewaren?

  9. Lekkere truffels gemaakt.
    Voor mij (kook-leek) was het wel handig geweest als er vermeld was dat de gesmolten chocolade niet zo heet moest zijn…
    Hierdoor mislukten er een paar, die smolten in de chocolade.

  10. Heerlijk! Heb ze nu voor de tweede keer gemaakt! Wij zijn hier heel blij mee

  11. Welk merk chocolade is hier voor gebruikt?
    Alvast bedankt.

    • Hi Inge,

      Ik heb zelf delicate 85% pure chocolade van AH gebruikt, maar je kunt ook 85% cacao pure chocolade van een ander merk gebruiken.

      Groet,

      Quint

  12. Deze truffels maken mijn leven zoveel mooier 😋😋😋😋 echt heerlijk!

  13. Wauw, ik zit te smullen! Zo lekker, toch even een soort (klein) gebakje. Ga ze zeker vaker maken!
    Ze waren niet zo netjes en alles inclusief mezelf zat onder de chocolade maar oefening baart kunst zeggen ze toch? (hé vervelend, nu moet ik ze vaker maken :-))

  14. met de kerst gemaakt .
    en inderdaad ze zijn zo op.
    ga maar weer nieuwe maken voor verjaardag .
    bedankt prima recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*