Slagroomtruffels met cacao.

Koolhydraatarme slagroomtruffels

Het is weer tijd voor een lekker bakrecept! Dit keer hebben we heerlijke koolhydraatarme slagroomtruffels gemaakt. Slagroomtruffels hebben een zachte en romige binnenkant en een lekker krokant chocolade en cacaorandje aan de buitenkant. Een perfect combinatie! Naast dat ze lekker smaken is het ook super leuk om ze te maken, vooral met de feestdagen.

Zelf slagroomtruffels maken
Slagroomtruffels maak je gemakkelijk zelf. Het klinkt misschien uitdagend, maar het valt echt mee! Je hebt slechts een handjevol basisingrediënten nodig, zoals slagroom, vanille, boter, chocolade en cacaopoeder. Wij hebben ervoor gekozen om de suiker te vervangen door de zoetstof erythritol. Dit maakt de slagroomtruffels geschikt voor diabetici en mensen die een keto of koolhydraatarm dieet volgen.

Tips
Zorg ervoor dat je de slagroomvulling goed laat opstijven in de vriezer. Zo weet je zeker dat de gesmolten chocolade stolt en je truffels een lekker krokant chocolade laagje krijgen. Je kunt de truffels na bereiding zeker 3 dagen in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om ze in te vriezen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Slagroomtruffels met cacao.

Koolhydraatarme slagroomtruffels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 65
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 16 truffels 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 60 gr erythritol
  • 2 tl vanille extract
  • 160 gr ongezouten roomboter
  • 150 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 50 gr cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Haal de roomboter uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur komen. Voeg dan de slagroom, vanille extract en zoetstof toe aan een klein pannetje. Verwarm de slagroom, totdat de zoetstof is gesmolten en de vanille goed is gemengd. Laat dit vervolgens afkoelen.
  2. Voeg de zachte roomboter toe aan een mengkom en klopt dit met een elektrische mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen beetje voor beetje de slagroom toe en klop dit op tot een luchtig geheel.
  3. Zet de kom een paar minuten in de koelkast, zodat het iets kan op stijven. Pak vervolgens een spuitzak en schep de vulling erin. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop de truffels op de plaat (ca. 16 stuks).
  4. Zet de bakplaat met de truffels in de vriezer en laat ze minimaal 45 minuten uitharden in de vriezer. Smelt als de truffels klaar zijn de pure chocolade. Voeg hiervoor de chocolade toe aan een warmtebestendige kom en plaats deze op een steelpannetje met een laagje water.
  5. Vul nu een kom of bord met cacaopoeder en zet deze naast de kom met gesmolten chocolade. Haal de truffels uit de vriezer en doop deze met een vork stuk voor stuk in de gesmolten chocolade en rol ze dan door het cacaopoeder.
  6. Leg de truffels die af zijn terug op de bakplaat, zodat je netjes kunt werken om de volgende te maken. Herhaal deze stap totdat je alle 16 truffels door de chocolade en cacao hebt gehaald. Serveer de truffels met een kopje koffie of thee en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 truffel (1/16)
  • Calorieën: 148
  • Vetten: 14,6
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 1,6
Slagroomtruffels met cacao.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*