Deze koolhydraatarme snackballetjes zijn eenvoudig te maken en heerlijk van smaak. Ze zijn samengesteld uit verschillende noten en gezoet met erythritol. De balletjes zijn vullend en hebben een subtiel zoete smaak, waardoor ze ideaal zijn als voedzaam tussendoortje.
Voor deze balletjes gebruiken we pecannoten en amandelen. Daarbij gebruiken we een amandelpasta. Je kunt deze zelf maken of kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Meng eerst de noten fijn , voordat je de rest van de ingrediënten toevoegt.
Tip: Je kunt de snackballetjes nog een extra smaak geven door aan de vulling chocoladestukjes of extra kokos toe te voegen. Je kunt de snackballetjes in de koelkast of vriezer bewaren.
PrintKoolhydraatarme snackballetjes
- Bereidingstijd: 10
- Totale tijd: 40
- Porties: 8 balletjes 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
Ingrediënten
- 75 gr pecannoten
- 50 gr amandelen
- 60 gr amandelpasta
- 35 gr erythritol poeder
- 1 el hennepzaad
- 2 el amandelmelk, ongezoet
- kokosrasp
- chocoladestukjes, 85% cacao (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng de pecannoten en amandelen in een keukenmachine tot ze kruimelig zijn.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een gladde massa. Voeg extra amandelmelk toe als het mengsel te droog is.
- Zet het ‘deeg’ de koelkast voor 30 minuten, zodat het kan opstijven.
- Vorm van het deeg 8 balletjes van en rol deze door kokosrasp. Optioneel: voeg stukjes chocolade toe aan de snackballetjes.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 balletjes (1/8 van het totaal)
- Calorieën: 158
- Vetten: 4,6
- Koolhydraten: 2
- Vezels: 2,1
- Eiwitten: 14,1
Wat een verrassend lekkere snackballetjes!
Vandaag voor het eerst gemaakt en dat ga ik zeker vaker doen.
ik dacht dat ze erg groot waren en vullend, maar dat viel reuze mee…gewoon lekker!!!