Snickers met nougat, karamel en suikervrije chocolade.

Koolhydraatarme snickers

Snickers liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je gemakkelijk zelf heerlijke koolhydraatarme snickers reepjes. Deze zelfgemaakte snickers zijn een lekker koolhydraatarm en glutenvrij alternatief voor reguliere snickers die je koopt in de supermarkt. Eerder maakte wij al koolhydraatarme alternatieven voor de populaire twix en bounty reepjes. Een recept voor koolhydraatarme snickers mag niet op dit lijstje ontbreken. Wij zijn de uitdaging aangegaan en na het uitproberen van verschillende recepturen is het ons gelukt om een koolhydraatarme snickers te maken! De reepjes zijn makkelijk om te maken en super lekker als snack bij een kopje koffie of thee.

Koolhydraatarme snickers vs reguliere snickers
Ons koolhydraatarme snickers reepje heeft een heerlijke krokante chocolade buitenkant met een verrassende vulling aan de binnenkant. Je ervaart drie lagen, namelijk de chocolade laag, een zachte smeuïge pindakaas nougat laag en een krokante pinda karamellaag. De pinda karamellaag is niet zacht, maar hard en geeft het reepje een lekkere bite. Doordat onze snickers variant een krokante karamellaag heeft, is dit niet te vergelijken met de karamellaag van een “echte” Snickers. Echter geeft de bite van de krokante karamel juist een fijne smaak en structuur combinatie. Dit kleine verschil maakt onze koolhydraatarme snickers misschien wel lekkerder dan reguliere snickers!

Tips
Deze snickers maak je met een aantal speciale ingrediënten. De Sweet Like Syrup van Good Good is essentieel voor de karamellaag. Deze kun je eventueel vervangen door een andere stroop, zoals Sukrin Gold. Verder hebben wij suikervrije melkchocolade gebruikt voor de coating. Je kunt dit eventueel vervangen door pure chocolade met 85% cacao. Verder spreek het recept voor zich. Je kunt de reepjes na bereiding in de koelkast of vriezer bewaren. Heb je vragen over het recept? Laat het weten door hieronder een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

Print
Snickers met nougat, karamel en suikervrije chocolade.

Koolhydraatarme snickers

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 60
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 16 snickers 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Nougat

Karamel

Chocolade


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Nougat. Voeg voor de nougat de roomkaas, roomboter, pindakaas en Sweet Like Syrup toe aan een steelpannetje. Zet de pan boven een laag vuur en smelt de inhoud van de pan. Laat ondertussen in een bakje met een paar el water de gelatinepoeder weken of het gelatineblaadje.
  2. Zet als alles in het pannetje is gesmolten het vuur uit. Voeg al roerend de gelatine toe en voeg ten slotte de amandelmeel en erythritol toe. Roer nog eens goed en schep dan de nougat in een vierkante bakvorm (18×18) bekleed met bakpapier en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Karamel. Pak nu voor de karamellaag een nieuw steelpannetje. Voeg de roomboter toe aan de pan en smelt dit boven een laag vuur. Voeg vervolgens al roerend de slagroom, Sweet Like Syrup, erythritol en het snufje zout toe aan de pan. Laat de inhoud van de pan 5-10 minuten pruttelen en roer daarna de gehakte pinda’s erdoor.
  4. Haal de nougat uit de koelkast en schenk de karamel hier overheen. Zet de bakvorm dan weer terug in de koelkast, totdat de karamel iets is uitgehard. Snijd de koek dan in ca. 16 reepjes. Zet de bakvorm met gesneden reepjes vervolgens even in de vriezer, zodat je ze daarna gemakkelijk met chocolade kan bedekken.
  5. Chocolade. Voeg de chocolade en kokosolie toe aan de hittebestendige kom. Breng vervolgens een laagje water in een pannetje aan de kook en zet de kom met de chocolade op het pannetje. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  6. Haal de reepjes met nougat en karamel uit de diepvries en dip elk reepje in de gesmolten chocolade. Laat snickers daarna even in de koelkast uitharden. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 snicker
  • Calorieën: 203
  • Vetten: 17,4
  • Koolhydraten: 3,8
  • Eiwitten: 4,1
Snickers met nougat, karamel en suikervrije chocolade.

21 Reacties

  1. Hallo allemaal,
    Ik wil de snickers graag maken.
    Welke roomkaas kan ik dan het beste gebruiken?

    Groeten van Anja

    Reageer
    • Hi Anja,

      Je kunt bijv. philadelphia naturel roomkaas gebruiken, maar een volvette zuivelspread van het huismerk is ook prima!

      Reageer
  2. Hoi,

    Kan ik de Sweet en Gold ook vervangen door Good Good Sweet Like Syrup maple?

    Reageer
  3. Deze zien er zo lekker uit!
    Kan ik zelf stroop maken van de sukrin gold? Helaas geen sweet & gold in huis…
    Ik sta te watertanden om eraan te beginnen.

    Reageer
  4. Superlekker! Het lekkerste snoepje dat ik al geproefd heb sinds ik keto doe. Alleen heb ik mijn karamel niet lang genoeg laten pruttelen, waardoor die nog steeds te zacht is. Was ook vergeten om bakpapier onder de Snickers te leggen nadat ik ze in chocolade had gedrenkt, dus plakten ze allemaal vast 🙄. Maar super!

    Reageer
  5. Carolien Trakzel

    Wat zijn ze lekker , je moet er wat voor doen maar het is de moeite waard !

    Reageer
  6. TE LEKKER,HAD HET NIET VERWACHT, JE BENT FF BEZIG MAAR DAN HEB JE OOK WAT.
    SUPERLEKKER..😝😜Ondertussen smikkel ik er weer 1 weg.😄

    Reageer
  7. Hoi Anne,

    Kan de Sweet & Gold vervangen worden door de Steviala Vanille, Sweet Toffee of Sweet Bee? Sweet Gold heb ik niet op voorraad 😅 En de gelatinepoeder vervangen voor Agar Agar?

    Bedankt!

    Bedankt!

    Reageer
    • Hi Jenny,

      Bedankt voor je berichtje! Je kunt de Sweet & Gold het beste vervangen door de Sweet Toffee siroop. Verder kun je de gelatine prima vervangen door agar agar. Je dezelfde hoeveelheden aanhouden. Veel bakplezier :).

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  8. Help mijn caramel blijft zacht, wat doe ik verkeerd?

    Reageer
    • Hi Annika,

      Heb je de Sweet & Gold siroop gebruikt of een andere soort? Blijft de karamel ook zacht na 1-2 uur in de koelkast? Het is belangrijk om de karamel te laten pruttelen, totdat je merkt dat het begint in te dikken. Daarna haal je het pas van het vuur. Je kunt de de bakvorm ook even iets langer in de vriezer doen, dan weet je zeker dat het hard genoeg is om met de chocolade te bedekken.

      Gr,

      Quint

      Reageer
      • Ja had de sweet en gold gebruikt, zelfs nadat ik hem in de vriezer had gezet bleef hij vloeibaar. Misschien idd volgende keer langer laten pruttelen😊 bedankt voor je reactie!

        Reageer
        • Het is zelfs heerlijk om alles grof door elkaar te scheppen en in een vormpjes te doen, mocht het te dun blijven. Jammie

          Reageer
  9. Na die heerlijke twix repen krijg ik hier ook zin in. Kan ik stevalia gebruiken ipv erytrithol . Zo ja hoeveel ?

    Reageer
    • Hi H G M,

      Dat kan prima! Je kunt 40 gr erythritol vervangen door ca. 30 gr Steviala kristal.

      Gr,

      Quint

      Reageer
  10. Annechien Wijma

    Even een vraag, bij het recept staat voor de nougat dat je roomboter in de pan moet doen maar bij de ingrediënten staat deze er niet bij. Wel of niet? En ze ja… hoeveel?
    Alvast bedankt 🤗

    Reageer
    • Hi Annechien,

      Oops die ben ik vergeten. Je hebt 25 gram roomboter nodig voor de nougat (staat er nu bij).

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  11. Hoe lang kan je ze bewaren?

    Reageer
    • Hi Kat,

      Je kunt de snickers een paar dagen in de koelkast bewaren of een paar weken in de vriezer :).

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*