Print
Speculaasjes in sintfiguren.

Koolhydraatarme speculaasjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 75
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 90
  • Porties: ca. 11 speculaasjes
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. 
  2. Pak een mengkom doe hier de boter, erythritol, sukrin gold, zout en citroenrasp in en meng door elkaar. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken.
  3. Voeg de karnemelk toe en meng nog een keer goed. Voeg het hazelnootmeel, amandelmeel, koekkruiden en baking soda toe. Kneed dit tot een deeg en vorm er een bal van.
  4. Verpak de bal deeg in een plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en kneed kort voordat je het gaat gebruiken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
  6. Leg een bakpapier op het aanrecht en strooi hier wat kokosmeel op. Verdeel het deeg in tweeën en leg het eerste deel op het bakpapier. Druk het deeg wat aan. Leg er een bakpapier op en rol het deeg uit tot een dikte van 5-10 millimeter. 
  7. Pak de vormpjes en steek daarmee het speculaasje uit. Snijd met een mesje scherp rondom het vormpje voordat je deze eraf haalt. Wees voorzichtig want het deeg breekt snel. 
  8. Haal de vormpjes er met een breed mes of taartschep van het aanrecht af en leg deze op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de speculaasjes.
  9. Herhaal stap 7 t/m 8 tot dat al het deeg is gebruikt. Als je één bakplaat vol hebt, kun je deze alvast in de oven zetten en ondertussen doorgaan met de rest van het deeg. 
  10. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van je oven en de dikte van je speculaasjes. Laat ze afkoelen zodat de speculaasjes knapperig worden. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 speculaasje
  • Calorieën: 126
  • Vetten: 12,1
  • Koolhydraten: 1,5
  • Vezels: 1,3
  • Eiwitten: 3