Print
Heerlijk portie koolhydraatarme spinazie lasagne gemaakt met Ciao Carb lasagne bladen.

Koolhydraatarme spinazie lasagne

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 900 gr diepvries spinazie of spinazie à la crème
  • 300 gr zachte geitenkaas, fijngesneden
  • 250 gr verse champignons
  • 150 gr Ciao Carb lasagne bladen / Koolhydraatarme lasagne bladen
  • 250 ml kookroom
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de spinazie in een pannetje boven een laag vuur ontdooien.
  2. Snijd de uien, knoflook en champignons in stukjes. Fruit eerst de uien en de knoflook en voeg na drie minuten de champignons toe. Voeg de spinazie toe aan het bakmengsel wanneer dit geheel ontdooit is. Roer de kookroom door de groente en laat dit zachtjes doorkoken. (Bij het gebruiken van spinazie à la crème hoef je geen kookroom toe te voegen).
  3. Vet de ovenschaal in met olie. Bedek de bodem van de schaal met lasagnebladen. Schep hier ¼ van de spinazie in de ovenschaal. Dek het weer toe met lasagnebladen en strooi hier ¼ van de geitenkaas overheen. Herhaal dit nog drie keer. De laatste overgebleven spinazie gebruik je voor de bovenste laag die wordt afgedekt met geitenkaas.
  4. Bak de lasagne 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Controleer na 30 minuten bakken met behulp van een tandenstoker of de lasagne gaar is. Als dit niet het geval is kan je de lasagne langer in de oven doen. Verdeel koolhydraatarme spinazie lasagne in 4 porties en genieten maar.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 452
  • Vetten: 24,6
  • Koolhydraten: 8,7
  • Eiwitten: 42,5