Koolhydraatarme quiche met spinazie, champignons en feta kaas!

Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

Mijn nieuwe favoriete quiche recept: spinaziequiche met feta!

Ik ben een grote fan van hartige taarten en deze koolhydraatarme spinaziequiche met feta is mijn nieuwe favoriet! Je kan eindeloos variëren met het recept en het is super makkelijk om te maken. Daarnaast kun je de restjes bewaren en de volgende dag eten als ontbijt of lunch! Een quiche is in principe een mengsel van ei en melk gevuld met allerlei lekkere groenten en natuurlijk kaas. Traditioneel wordt een quiche gebakken in een hartige taartbodem. Maar omdat we het aantal koolhydraten willen beperken, hebben we de bodem weggelaten. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tip: Bekijk ook onze andere koolhydraatarme diner recepten!

Print
Koolhydraatarme quiche met spinazie, champignons en feta kaas!

Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 280 gr bevroren spinazie of 400 gr verse spinazie
  • 1 kleine ui
  • 250 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr feta kaas, verkruimeld
  • 4 grote eieren (L)
  • 150 ml melk of amandelmelk
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr geraspte mozzarella kaas
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de spinazie in een steelpannetje boven een laag vuur ontdooien. Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes. Laat de spinazie na het ontdooien goed uitlekken en zet dit opzij.
  2. Verwarm een el olie in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een aantal minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze binnen 5-7 minuten gaar. Vet vervolgens een quichevorm van 21 cm in en verdeel de spinazie over de bodem.
  3. Voeg dan ook de champignons, ui, knoflook en feta toe aan de bodem en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Pak nu een middelgrote kom en klop hierin de eieren, melk, parmezaanse kaas, zout en peper tot een geheel. Voeg het eimengsel toe aan de quichevorm en top met de geraspte mozzarella.
  4. Plaats de quiche vorm op een ovenrek in de oven en bak de spinaziequiche met feta 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd na het bakken de quiche in vier stukjes en smullen maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de quiche
  • Calorieën: 418
  • Vetten: 25,2
  • Koolhydraten: 6,9
  • Vezels: 5,8
  • Eiwitten: 36,8
Koolhydraatarme quiche met spinazie, champignons en feta kaas!

56 Reacties

  1. Heerlijk gerecht, ik heb courgette en tomaat ipv champions gebruikt en wat Italiaanse kruiden toegevoegd. Het was een knaller voor het hele gezin. Bedankt weer!

    Reageer
  2. Superlekker! Maakte eerder al vaker de quiche lorrainne, maar deze variant op de quiche is zo mogelijk nog lekkerder! Wel uitgebakken spekjes erover gestrooid en het champignon mengsel opgespiced met paprikapoeder.

    Reageer
  3. Mijn vrouw wil af en toe een lowcarb diner, dus ik kijk regelmatig op de site of ik iets kan vinden wat in de maak valt. In dit geval een prima recept en ook kon ik een aantal van de ingrediënten gebruiken die nog in de koelkast lagen. Ook ik,heb gebruik gemaakt van extra kruiden in de vorm van mediterrane kruiden van euroma. Verse spinazie en goed laten uitlekken. Na 45 minuten een genoot voor de smaakpapillen.

    Reageer
  4. Heerlijk recept, ga hem nu al voor de derde keer maken. Spinazie heel goed laten uitlekken, daarna druk ik het laatste vocht eruit door een zeef. Dan heb je een prima bodem. Wat extra kruiden geven iets meer bite en het idee van de pijnboompitjes wat super!

    Reageer
  5. Heerlijke quiche! N.a.v. van de reacties extra peper en paprikapoeder toegevoegd. Spinazie goed uitgedrukt in een zeef, daardoor geen natte bodem. Voor mijn man voeg ik 2 plakjes bladerdeeg voor hartige taart toe.
    Volgende keer doe ik er zalm bij, en benieuwd hoe dat smaakt.

    Reageer
  6. Ik heb tot nu toe al best een aantal recepten van deze site geprobeerd en ze zij mij alles behalve tegen gevallen. Een erg fijne en duidelijke beschrijving van alles.

    En deze spinazie quiche is echt ontzettend lekker! En eenvoudig te bereiden!

    Reageer
  7. Bedankt voor de inspiratie. Ik heb de champignons vervangen door zoete aardappel (we hadden al veel champignons gegeten deze week) en per ongeluk iets meer mozzarella gebruikt. De toplaag was iets te ‘krokant’ geworden. Een volgende keer zal ik hem 40 min. in de oven doen.

    Reageer
  8. Verse spinazie natuurlijk
    3 teentjes knoflook
    150 gr feta kaas, verkruimeld
    150 ml VOLLE melk maar veel beter nog: griekse of turkse yoghurt
    4 eieren + 3 dooiers
    75 gr geraspte Parmezaanse kaas
    100 gr geraspte mozzarella kaas
    En… perfect!

    Reageer
  9. Arlita Velthuis

    Heerlijk recept. Ik heb er wat uitgebakken baconreepjes bij gedaan.
    Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  10. Heerlijk recept!

    Ik heb deze quiche al een aantal keer gemaakt, alleen is hij erg nat.
    Iemand tips?

    Reageer
  11. Lekkere quiche. Viel met scheppen wel wat uit elkaar. Ik liet de schaal veertig minuten in de oven bij 180 graden gewone onder en bovenwarmte. Het eimengsel was helemaal gaar.
    Gezien de opmerking dat het waf laf van smaak was, heb ik met de eieren en toebehoren wat hot paprika poeder toegevoegd. Pimenton pikante van Jauja. ( in een blikje). Ik gebruikte verse spinazie en amandelmelk.
    Best machtig eten, dus met een lekkere rauwkost erbij zeker goed voor drie personen (geen bootwerkers! 🙂 ) als hoofdgerecht.

    Reageer
  12. Mag je de quiche de volgende dag nog wel een keer opwarmen ivm de spinazie?

    Reageer
    • Hi Sandra,

      Ja dat is veilig. Volgens het voedingscentrum is het wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart. Zo krijgen bacteriën die nitriet produceren, minder kans om te groeien. Verder adviseren zij om de restjes niet langer dan 2 dagen in de koelkast te bewaren.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Irmgard Segerink

    als je 280 gr spinazie hebt, moet dat al gekookt zijn ? Want anders blijft er zowat niks van over.

    Reageer
    • Hi Irmgard,

      Ik heb zelf diepvries spinazie gebruikt (dat is volgens mij al voorgekookt). Als je verse spinazie gebruikt raad ik aan om het dubbele te gebruiken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  14. Hij lijkt me heel lekker, zou je inderdaad heel veel mee kunnen combineren. Maar als maaltijd voor 4 personen, lijkt me echt heel weinig! Denk dat wij dit makkelijk met tweeën op kunnen. Maar we zullen zien!

    Reageer
  15. Heb hem net gegeten en vond hem goed te doen maar niet super. Miste wat smaak… Misschien wat vlees of kruiden de volgende x. Foutje bedankt, had niet goed gelezen en een springvorm gebruikt. Resultaat: het liep er een beetje onderuit ? hahaha

    Reageer
  16. Mijn eerste koolhydraatarm gerecht is een feit.
    Erg lekker!!
    Heb al een meer (Lekkere) gerechten gezien,
    die ik ook ga uitproberen.

    Reageer
  17. Wat leuk al die reacties met tips. Ik heb hem gemaakt met verse spinazie, kastanje champignons en een bolletje mozzarella verkruimeld, heerlijk. Een dag later was hij eigenlijk nog lekkerder. Ik miste toch nog wat qua smaak dus volgende keer wat van bovenstaande tips eens proberen.

    Reageer
  18. Echt heerlijk!!! Die ga ik zeker vaker maken.

    Reageer
  19. Zou je deze ook kunnen invriezen

    Reageer
    • Hi Suzanne,

      Ik denk van wel, maar ik weet het niet zeker. Wellicht met 1 stukje proberen en dan kijken wat er gebeurt.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  20. Steven de Bruijn

    Heel lekker recept , ik heb i.p v. spinazie broccoli roosjes gebruikt. Vond ik ook een prima combinatie.

    Reageer
  21. Erg lekker, diepvries spinazie heel goed laten uitlekken. Ging prima. Al paar keer gemaakt.Kleinkinderen vinden dit ook een succes.

    Reageer
  22. Astrid Rutgers

    Je kunt de bodem maken,om de vorm te bekleden met dunne plakjes courgette.Plakjes in de lengte van de courgette,met dunschiller of kaasschaaf gesneden.

    Reageer
  23. Carim Tijssen

    Heel lekker had er alleen nog kip en tomatoes bijgedaan.

    Reageer
  24. Je kan ook evt een kha bodem maken van amandelmeel en lijnzaad 🙂

    Reageer
  25. Een hele lekkere quiche maar heb alles verdubbeld of meer 600 gr spinazie en hadden we eigenlijk nog te weinig! Heb verse spinazie gebruikt! En had er langs nog een salade! Maar ga hem zekker nog een keer maken!!

    Reageer
  26. Heel lekker. Ga dit recept zeker nog een keer maken

    Reageer
  27. Ik heb hem vanavond gemaakt. Mijn dochterthe van 5 heeft haar bord helemaal leeggegeten!! De quiche was in een keer op. Het was echt heerlijk. Ik ga dit recept zeker vaker doen.

    Reageer
  28. Soortgelijke quiches gemaakt, maar het blijft een beetje “nat” en zakt uitklaar. smaakt dan nog wel maar ziet er niet lekker uit.
    Moet ik het dan langer in de oven doen misschien?

    Reageer
  29. Een heerlijk recept! Ik giet heet water over de verse spinazie en laat het dan goed uitlekken.
    Misschien ook een ideetje 😉

    Reageer
  30. Wat een heerlijke quiche! Helaas vond mijn man het niet zo smakelijk, want hij houdt niet van vega en ook niet van champignons. Er is dus 1/3 quiche over en ik heb straks weer een heerlijke lunch!
    #Elknadeelheeftzijnvoordeel

    Reageer
  31. ANGELIQUE Van Der Haar

    Ik heb een pak diepvriesspinazie gebruikt van 450 gram. Was echt niet te veel.
    Heerlijk recept, ga ik nog vaak maken.

    Reageer
  32. Sylvie Vermeirsch

    Héél lekker. Lang geleden dat ik een quiche gemaakt had. Dit low carb recept was een absolute hit, ALLES WAS OP :-). Ik heb juist de melk vervangen door amandelmelk en de mozerellakaas werd gewone kaas, maar nog steeds super lekker van smaak!

    Reageer
  33. Vandaag gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!!

    Reageer
  34. Heerlijk! Ik heb er spekjes bij gedaan!

    Reageer
  35. Heerlijk recept. Houden we erin. Heb er alleen flink wat meer feta ingedaan (200 gram). Heeft natuurlijk wel gevolgen voor de calorieën, maar dan nemen we wel een klein stukje minder van de quiche. Aanrader!

    Reageer
  36. Dit recept ga ik zeker maken, heb hem al ‘bewaard’ voor gebruik.

    Reageer
  37. Hey! Dit recept ziet er erg lekker uit, alleen hou ik niet zo van feta. Kan ik die gewoon weglaten of is dan direct het hele gerecht niet meer lekker? Of kan ik misschien een andere kaas gebruiken?

    Reageer
  38. Kim Schouwenaar

    Hoi!
    Ziet er super lekker uit! Ben alleen totaal geen fan van champignons. Heb je daar een vervanger voor?
    Groetjes Kim

    Reageer
    • Hoi Kim,

      Je kunt de champignons weglaten of vervangen door extra spinazie toe te voegen.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  39. Deze ga ik morgen maken, ziet er heerlijk uit. Wel een vraagje: voor 4 personen maar na het bakken in 6 stukjes snijden? Is het voor 4 of voor 6 personen?
    Groet,
    Mira

    Reageer
    • Beste Mira,

      Deze spinazie quiche is voor vier personen! Had een foutje gemaakt in de bereidingswijze.

      Groet,

      Quint

      Reageer
      • Hallo,
        Ik zie bovenaan staan dat het 2 porties zijn? Verderop vier stukken en in reacties voor vier personen.
        Voor hoeveel personen is het recept,

        Reageer
        • Hi Nancy,

          Naar aanleiding van de reacties heb ik de porties verlaagd van vier naar twee personen. Je kunt er echter ook met ze vieren van eten. Ik raad dan wel aan om er ook een salade bij te serveren.

          Groetjes,

          Quint

          Reageer
  40. Hoi ,
    Ik heb verse spinazie….. moet ik die eerst bakken?

    Suzanne

    Reageer
    • Beste Suzanne,

      Excuses voor de late reactie. Verse spinazie kun je het beste eerst even kort roerbakken.

      Groet,

      Quint

      Reageer
      • Ik heb de verse spinazie op de bodem van de quichevorm gedaan en daarop het kaas-ei mengsel. Ging prima! Ik heb er vlak voor het serveren ook nog geroosterde zonnebloempitjes overheen gestrooid.

        Reageer
  41. heerlijk gegeten, bij de ingrediënten staat de mozzarella niet vermeld. Wel erg lekker er bij. Echt een aanrader om te maken.

    Reageer
    • Hoi Helly,

      Bedankt voor je cijfer! De mozzarella ben ik inderdaad vergeten, excuses hiervoor. Ik heb het inmiddels toegevoegd aan de ingrediëntenlijst.

      Groet,

      Quint

      Reageer
    • Echt heel lekker en gezond. Ook met andere kaassoorten omdat ik zelf niet van feta hou. 😋

      Reageer
  42. super recept! Zelfs de kids eten mee =)

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*