Koolhydraatarme quiche met spinazie, champignons en feta kaas!

Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

Mijn nieuwe favoriete quiche recept: spinaziequiche met feta!

Ik ben een grote fan van hartige taarten en deze koolhydraatarme spinaziequiche met feta is mijn nieuwe favoriet! Je kan eindeloos variëren met het recept en het is super makkelijk om te maken. Daarnaast kun je de restjes bewaren en de volgende dag eten als ontbijt of lunch! Een quiche is in principe een mengsel van ei en melk gevuld met allerlei lekkere groenten en natuurlijk kaas. Traditioneel wordt een quiche gebakken in een hartige taartbodem. Maar omdat we het aantal koolhydraten willen beperken, hebben we de bodem weggelaten. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tip: Bekijk ook onze andere koolhydraatarme diner recepten!

Print
Koolhydraatarme quiche met spinazie, champignons en feta kaas!

Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd : 1 hour
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 280 gr bevroren of verse spinazie
  • 1 kleine ui
  • 250 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr feta kaas, verkruimeld
  • 4 grote eieren (L)
  • 200 ml melk
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr geraspte mozzarella kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de spinazie in een steelpannetje boven een laag vuur ontdooien. Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes. Laat de spinazie na het ontdooien goed uitlekken en zet dit opzij.
  2. Verwarm een el olie in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een aantal minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze binnen 5-7 minuten gaar. Vet vervolgens een quichevorm van 21 cm in en verdeel de spinazie over de bodem.
  3. Voeg dan ook de champignons, ui, knoflook en feta toe aan de bodem en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Pak nu een middelgrote kom en klop hierin de eieren, melk, parmezaanse kaas, zout en peper tot een geheel. Voeg het eimengsel toe aan de quichevorm en top met de geraspte mozzarella.
  4. Plaats de quiche vorm op een ovenrek in de oven en bak de spinaziequiche met feta 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd na het bakken de quiche in vier stukjes en smullen maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 150
  • Vetten : 8,6
  • Koolhydraten : 5,3
  • Eiwitten : 12,3

12 Comments

  1. Melissa

    super recept! Zelfs de kids eten mee =)

  2. heerlijk gegeten, bij de ingrediënten staat de mozzarella niet vermeld. Wel erg lekker er bij. Echt een aanrader om te maken.

    • Quint Kames

      Hoi Helly,

      Bedankt voor je cijfer! De mozzarella ben ik inderdaad vergeten, excuses hiervoor. Ik heb het inmiddels toegevoegd aan de ingrediëntenlijst.

      Groet,

      Quint

  3. Suzanne

    Hoi ,
    Ik heb verse spinazie….. moet ik die eerst bakken?

    Suzanne

    • Quint Kames

      Beste Suzanne,

      Excuses voor de late reactie. Verse spinazie kun je het beste eerst even kort roerbakken.

      Groet,

      Quint

  4. Deze ga ik morgen maken, ziet er heerlijk uit. Wel een vraagje: voor 4 personen maar na het bakken in 6 stukjes snijden? Is het voor 4 of voor 6 personen?
    Groet,
    Mira

    • Quint Kames

      Beste Mira,

      Deze spinazie quiche is voor vier personen! Had een foutje gemaakt in de bereidingswijze.

      Groet,

      Quint

  5. Kim Schouwenaar

    Hoi!
    Ziet er super lekker uit! Ben alleen totaal geen fan van champignons. Heb je daar een vervanger voor?
    Groetjes Kim

    • Quint Kames

      Hoi Kim,

      Je kunt de champignons weglaten of vervangen door extra spinazie toe te voegen.

      Groet,

      Quint

  6. Hey! Dit recept ziet er erg lekker uit, alleen hou ik niet zo van feta. Kan ik die gewoon weglaten of is dan direct het hele gerecht niet meer lekker? Of kan ik misschien een andere kaas gebruiken?

    • Quint Kames

      Beste Mella,

      Je kunt de feta weglaten of vervangen met een andere soort kaas!

      Groet,

      Quint

  7. Dit recept ga ik zeker maken, heb hem al ‘bewaard’ voor gebruik.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*