Print
Koolhydraatarme quiche met spinazie, champignons en feta kaas!

Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd : 1 hour
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 280 gr bevroren of verse spinazie
  • 1 kleine ui
  • 250 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr feta kaas, verkruimeld
  • 4 grote eieren (L)
  • 200 ml melk
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr geraspte mozzarella kaas
  • zout en peper naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de spinazie in een steelpannetje boven een laag vuur ontdooien. Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes. Laat de spinazie na het ontdooien goed uitlekken en zet dit opzij.
  2. Verwarm een el olie in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een aantal minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze binnen 5-7 minuten gaar. Vet vervolgens een quichevorm van 21 cm in en verdeel de spinazie over de bodem.
  3. Voeg dan ook de champignons, ui, knoflook en feta toe aan de bodem en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Pak nu een middelgrote kom en klop hierin de eieren, melk, parmezaanse kaas, zout en peper tot een geheel. Voeg het eimengsel toe aan de quichevorm en top met de geraspte mozzarella.
  4. Plaats de quiche vorm op een ovenrek in de oven en bak de spinaziequiche met feta 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd na het bakken de quiche in vier stukjes en smullen maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 150
  • Vetten : 8,6
  • Koolhydraten : 5,3
  • Eiwitten : 12,3