Print
Koolhydraatarme spinaziestamppot met ei en worstjes.

Koolhydraatarme spinaziestamppot

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • een halve of hele koolraap (ca. 500 gr)
  • 1 rode ui
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 300 gr verse spinazie
  • 2 el roomboter (ca. 20 gr)
  • 2 runder-of varkensworstjes (200 gr)
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Breng een steelpannetje met water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook deze 7 tot 9 minuten (voor een hardgekookt ei). Giet af, spoel af met koud water en zet op zij.
  2. Schil de koolraap en snijd in blokjes. Snijd de rode ui in halve maantjes en de knoflook fijn. Breng een pan met een laagje water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Voeg de koolraap toe en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie en de knoflook toe. Fruit de knoflook en voeg dan de spinazie toe. Roerbak de spinazie totdat alles helemaal geslonken is. Schep de spinazie uit de pan en zet dit even opzij. Giet ook het vocht uit de pan.
  4. Voeg aan dezelfde pan de helft van de boter toe. Voeg de rode ui en worstjes toe en bak rondom gaar. Haal de rode ui uit de pan, voordat ze bruin kleuren. Als de worstjes bijna gaar zijn voeg je wat extra boter om een jus te maken.
  5. Giet de koolraap af en voeg de nootmuskaat, peper en kerrie toe. Meng met een staafmixer of stamper tot een puree. Voeg de spinazie toe en roer goed. Je kunt de pan eventueel nog even terug op het vuur zetten om de stamppot op te warmen.
  6. Snijd de worstjes in stukjes en meng door de stamppot. Pel de eieren en snijd ook deze in stukjes of plakjes.
  7. Verdeel de stamppot over 2 borden en leg op elk bord wat gesneden ei en rode ui. Garneer met de jus.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 560
  • Vetten: 37,5
  • Koolhydraten: 15,9
  • Vezels: 13,4
  • Eiwitten: 32,9

22 reviews