Koolhydraatarme taartbodem

Koolhydraatarme taartbodem

Waar de één het liefst een stukje koolhydraatarme slagroomtaart heeft, kiest de ander liever voor vruchtentaart. Iedereen heeft zijn eigen favoriet. Eén ding wat alle taarten gemeen hebben, is de bodem. Daarom hebben we een recept voor de lekkerste koolhydraatarme taartbodem gemaakt. Je kunt de taart vullen met jouw favoriete ingrediënten en dit recept telkens als basis gebruiken voor een andere taart.

Hoe maak je deze koolhydraatarme taartbodem

We maken de taartbodem van amandelmeel, kokosmeel, erythritol, roomboter en ei. Door het toevoegen van ei blijft de bodem na het afkoelen wat steviger en valt deze minder snel uit elkaar.

Bij een traditioneel recept voor een taartbodem rol je het deeg uit met een deegroller en vouw je het vervolgens over de taartvorm. Bij koolhydraatarm deeg is dit wat lastiger, dus deze stap kun je overslaan. Verdeel het deeg met je vingers in een taartvorm of springvorm bekleed met bakpapier en zorg ervoor dat het deeg overal evenredig verdeeld is. Vergeet niet om een opstaand randje te maken.

Bereidingstip

We gebruiken in dit recept een quiche/taartvorm van 22 cm. Je kunt ook een springvorm van 20 cm of 22 cm gebruiken. Om de bodem er in zijn geheel makkelijk uit te krijgen bekleden we de vorm met bakpapier. Door de vorm eerst in te vetten met boter, plakt het bakpapier er goed tegenaan. Je kunt het deeg dan makkelijker in de goede vorm krijgen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme taartbodem

Koolhydraatarme taartbodem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 1 taartbodem 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng het amandelmeel, kokosmeel, erythritol en snufje zout met elkaar.
  3. Smelt de boter en voeg dit samen met het ei toe. Meng en kneed tot er een bal deeg ontstaat.
  4. Smeer wat boter over de bodem en randen van een quichevorm of springvorm van 22 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
  5. Verdeel het deeg over de vorm en druk goed aan. Maak ook een opstaand randje.
  6. Bak de bodem 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal uit de oven en vul de taart nu met een vulling naar keuze.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 taartbodem
  • Calorieën: 2142
  • Vetten: 206,8
  • Koolhydraten: 17,1
  • Vezels: 27,2
  • Eiwitten: 54,9
Koolhydraatarme taartbodem

1 reactie

  1. Lekkere, krokante bodem






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*