Tabouleh salade met worstjes.

Koolhydraatarme tabouleh met gegrilde worstjes

De tabouleh salade staat ook wel bekend als de peterseliesalade, omdat er veel van dit kruid gebruikt wordt in dit recept. Tabouleh komt uit het Midden-Oosten, waar peterselie in bijna alle gerechten wordt gebruikt. De originele tabouleh wordt gemaakt met bulgur. In dit recept vervangen we dit door gegrilde bloemkool. Samen met de merguezworstjes is dit gerecht perfect voor een volwaardige lunch of diner!

Tabouleh koolhydraatarm maken

Deze gezonde tabouleh bestaat alleen uit koolhydraatarme groenten en fruit. Fruit? Ja, wist je dat komkommer en tomaat eigenlijk fruit zijn? Naast deze fruitsoorten gebruiken we bosui en paprika. Net als het traditionele recept gebruiken we groene paprika, maar je kunt ook rode paprika gebruiken als je de salade wat zoeter van smaak wilt.

De bloemkool grillen we een halfuurtje in de oven en laten we vervolgens helemaal afkoelen. Door de bloemkool te grillen, krijgt de bloemkool veel meer smaak dan als je deze als rauwe bloemkoolrijst toevoegt. In deze salade laten we de bloemkool ook wat grover dan de structuur van rijst. Prak hiervoor met een vork de bloemkool en maak het zo fijn als je zelf lekker vindt.

In een tabouleh overheerst de peterselie altijd. Zorg daarom dat je voldoende peterselie gebruikt. Naast peterselie gebruik je in een tabouleh ook verse munt. Uit deze twee kruiden komt hoofdzakelijk de smaak want de dressing bestaat alleen uit olijfolie, zout en citroensap.

Tips

Gril de bloemkool al een dag of tijdje ervoor zodat je alleen nog de worstjes hoeft te bakken. Door wat voorwerk te doen is deze maaltijd binnen 15 minuten klaar. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.

Print
Tabouleh salade met worstjes.

Koolhydraatarme tabouleh met gegrilde worstjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Libanees

Schaal

Ingrediënten

  • halve bloemkool (ca. 350 gr)
  • 3 el olijfolie (voor de bloemkool)
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 150 gr cherrytomaten
  • 10 blaadjes verse munt
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 stengels bosui
  • 2 el olijfolie (voor de dressing)
  • sap van halve citroen
  • zout en peper
  • boter om in te bakken
  • 4 lams- of kip merquez of chipolata worstjes
  • optioneel: tahin (sesampasta)
  • optioneel: handje granaatappelpitjes

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in grove roosjes en leg deze in een grote schotel of braadslede. Sprenkel wat olijfolie over de bloemkool en kruid met zout en peper. Bak de bloemkool ca. 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de bloemkool uit de oven en laat volledig afkoelen. Prak daarna in grove stukjes of gebruik een keukenmachine.
  4. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer en paprika in blokjes en cherrytomaten in vieren. Snijd vervolgens ook de peterselie, munt en bosuitjes fijn.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar in een mooie schaal. Voeg ook de bloemkool toe.
  6. Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap en zout door elkaar in een kommetje.
  7. Verwarm voor de worstjes een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat boter of olie toe en bak de worstjes in een paar minuten, rondom goudbruin en gaar.
  8. Roer de dressing door de salade en verdeel over 2 borden. Serveer de worstjes erbij en garneer eventueel met granaatappelpitjes en tahin (extra lekker)!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 638
  • Vetten: 48,3
  • Koolhydraten: 13,2
  • Vezels: 7,2
  • Eiwitten: 33,9
Tabouleh salade met worstjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*