Koolhydraatarme taco bowl met gehakt, avocado en bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme taco bowl

Met deze koolhydraatarme taco bowl kun je genieten van traditioneel Mexicaans eten zonder de koolhydraten van de tortilla’s en bonen. Alles wat je normaal in een taco schelp of tortilla stopt zit nu gemengd op een bordje. We hebben de hoeveelheid koolhydraten in het recept nog verder verminderd door bloemkoolrijst te gebruiken in plaats van witte rijst. Bij de bereiding meng je de bloemkoolrijst met het gekruide gehakt en de geraspte kaas, hierdoor proef je de bloemkool nauwelijks terug! Verder hebben wij ijsbergsla, avocado, komkommer en tomaten toegevoegd voor een frisse smaak. Het resultaat is een heerlijke frisse avondmaaltijd die goed vult en prima kan worden gegeten bij het volgen van een koolhydraatarm of keto dieet!

Bereidingstips:
In dit recept hebben wij zelf ons eigen Mexicaanse kruidenmix samengesteld. Kant-en-klare kruidenmixen bevatten vaak toegevoegd suiker en daardoor veel koolhydraten. Wil je toch een kant-en-klare kruidenmix gebruiken? Dan raden wij aan om de burrito mix van het merk Santa Maria te gebruiken. Deze kruidenmix bevat geen toegevoegd suiker en relatief weinig koolhydraten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Ben je een fan van Mexicaans eten? Bekijk dan ook onze andere Mexicaanse recepten, zoals de Mexicaanse gevulde courgettes, Mexicaanse ovenschotel met gehakt of paprika nacho’s.

Print
Koolhydraatarme taco bowl met gehakt, avocado en bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme taco bowl

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Taco Bowl:

  • 300 gr mager rundergehakt
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr ijsbergsla
  • 50 gr geraspte kaas
  • 40 gr fijngesneden ui (1/2 ui)
  • 75 gr cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 50 gr crème fraîche (optioneel)

Kruidenmix

  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 /2 tl zout
  • 1/2 tl oregano

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de gesneden uitjes toe en bak deze 2-3 minuten goudbruin. Voeg gehakt toe en bak deze al roerend in 5-6 minuten gaar.
  2. Meng ondertussen in een klein bakje alle kruiden en voeg deze als de gehakt gaar is toe aan de pan. Roer de kruiden goed door het gehakt en bak dit 2-3 minuten mee op een laag vuur.
  3. Pak ondertussen een grote koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 2-3 minuten gaar.
  4. Meng in een grote kom het gehakt, de bloemkoolrijst en geraspte kaas en zet opzij. Snijd vervolgens de avocado, cherrytomaten en komkommer in kleine stukjes.
  5. Verdeel de ijsbergsla, avocado, cherrytomaten en komkommer over twee borden en voeg het gehaktmengsel toe. Serveer eventueel met crème fraîche. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 644
  • Vetten: 45,9
  • Koolhydraten: 11,4
  • Eiwitten: 43,4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*