Print
Koolhydraatarme taco bowl met gehakt, avocado en bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme taco bowl

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Taco Bowl:

  • 300 gr mager rundergehakt
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr ijsbergsla
  • 50 gr geraspte kaas
  • 40 gr fijngesneden ui (1/2 ui)
  • 75 gr cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 50 gr crème fraîche (optioneel)

Kruidenmix

  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 /2 tl zout
  • 1/2 tl oregano

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de gesneden uitjes toe en bak deze 2-3 minuten goudbruin. Voeg gehakt toe en bak deze al roerend in 5-6 minuten gaar.
  2. Meng ondertussen in een klein bakje alle kruiden en voeg deze als de gehakt gaar is toe aan de pan. Roer de kruiden goed door het gehakt en bak dit 2-3 minuten mee op een laag vuur.
  3. Pak ondertussen een grote koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 2-3 minuten gaar.
  4. Meng in een grote kom het gehakt, de bloemkoolrijst en geraspte kaas en zet opzij. Snijd vervolgens de avocado, cherrytomaten en komkommer in kleine stukjes.
  5. Verdeel de ijsbergsla, avocado, cherrytomaten en komkommer over twee borden en voeg het gehaktmengsel toe. Serveer eventueel met crème fraîche. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 644
  • Vetten: 45,9
  • Koolhydraten: 11,4
  • Eiwitten: 43,4
Copy link