Heerlijke pan met bloemkoolrijst en taco gekruid vlees, ijsbergsla en tomaat.

Koolhydraatarme taco rijst

Een heerlijk recept afkomstig van het Japanse eiland Okinawa!

Een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht, taco rijst. Taco rijst is een recept afkomstig van het Japanse eiland Okinawa. De lokale bevolking heeft dit recept ontwikkeld voor de Amerikaanse militairen die gestationeerd zijn op het eiland. In dit recept is dan ook van beide culturen iets terug te vinden. Om het recept koolhydraatarm te maken, heb ik bloemkoolrijst i.p.v normale rijst gebruikt. Serveer bij de taco rijst eventueel een beetje crème fraîche of geprakte avocado! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
Heerlijke pan met bloemkoolrijst en taco gekruid vlees, ijsbergsla en tomaat.

Koolhydraatarme taco rijst

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd : 35 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Japanse

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 gr cherrytomaten
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1 1/2 tl komijnpoeder
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el sojasaus
  • 600 gr bloemkoolrijst
  • 100 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de ijsbergsla en cherrytomaten in kleine stukjes en zet dit opzij. Pak dan een grote snijplank en snijd hierop de uien in blokjes en de knoflook fijn.
  2. Verwarm een koekenpan met olijfolie boven een middelhoog vuur. Voeg wanneer de olie heet is de knoflook en ui toe en bak dit totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de komijnpoeder, chilipeper (in stukjes gehakt) en chili poeder toe en meng dit even goed door elkaar. Voeg dan de rundergehakt toe en bak deze gaar. Hak het gehakt tijdens het bakken in kleinere stukken.
  3. Wanneer de gehakt gaar is voeg je de tomatenpuree en sojasaus toe. Meng alles met een spatel goed door elkaar en bak nog eens een paar minuten.
  4. Pak dan nog een koekenpan met wat olijfolie erin en verwarm ook deze op een middelhoog vuur. Doe de bloemkoolrijst in de pan en wok deze 2-3 minuten gaar. Verdeel de bloemkoolrijst over de vier borden. Voeg dan op elk hoopje rijst een beetje gehakt en strooi daarboven op wat kaas. Tot slot strooi je wat sla en cherrytomaten boven op de kaas.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 419
  • Vetten : 28,8
  • Koolhydraten : 13,0
  • Eiwitten : 29,7

One Comment

  1. Heerlijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*