Print
Heerlijke pan met bloemkoolrijst en taco gekruid vlees, ijsbergsla en tomaat.

Koolhydraatarme taco rijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Japanse

Schaal

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 gr cherrytomaten
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1 1/2 tl komijnpoeder
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el sojasaus
  • 600 gr bloemkoolrijst
  • 100 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de ijsbergsla en cherrytomaten in kleine stukjes en zet dit opzij. Pak dan een grote snijplank en snijd hierop de uien in blokjes en de knoflook fijn.
  2. Verwarm een koekenpan met olijfolie boven een middelhoog vuur. Voeg wanneer de olie heet is de knoflook en ui toe en bak dit totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de komijnpoeder, chilipeper (in stukjes gehakt) en chili poeder toe en meng dit even goed door elkaar. Voeg dan de rundergehakt toe en bak deze gaar. Hak het gehakt tijdens het bakken in kleinere stukken.
  3. Wanneer de gehakt gaar is voeg je de tomatenpuree en sojasaus toe. Meng alles met een spatel goed door elkaar en bak nog eens een paar minuten.
  4. Pak dan nog een koekenpan met wat olijfolie erin en verwarm ook deze op een middelhoog vuur. Doe de bloemkoolrijst in de pan en wok deze 2-3 minuten gaar. Verdeel de bloemkoolrijst over de vier borden. Voeg dan op elk hoopje rijst een beetje gehakt en strooi daarboven op wat kaas. Tot slot strooi je wat sla en cherrytomaten boven op de kaas.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 419
  • Vetten: 28,8
  • Koolhydraten: 13,0
  • Eiwitten: 29,7
Copy link