Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme tempeh saté met groente.

Koolhydraatarme tempeh saté

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Indonesisch

Ingrediënten

Schaal

Marinade

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper, zonder zaadjes
  • 1 el verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ketjap manis, minder suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el limoensap

Tempeh + groente

  • 300 gr tempeh
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml kokosmelk, 17% vet
  • 1 krop romaine sla
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 15 gr pinda’s, fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken (optioneel)
  • sap van 1/2 limoen
  • 10 gr verse koriander

Satésaus

  • 100 gr pindakaas, 100%
  • 40 ml kokosmelk, 17% vet
  • 1 el ketjap manis minder suiker of sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 tl sambal oelek
  • ca. 80 ml water

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan op een laag vuur. Voeg als de pan warm is het korianderzaad toe en bak dit een paar minuten. Snijd ondertussen de tempeh in grote blokjes.
  2. Snijd de ui, rode peper, gember en knoflook fijn. Voeg de gesneden groente samen met de overige ingrediënten voor de marinade toe aan een keukenmachine of blender. Mix, totdat er een gladde pasta ontstaat.
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Voeg de pasta toe en bak dit kort aan (ca. 2 minuten). Voeg de kokosmelk toe en bak/kook dit al roerend een paar minuten mee. Voeg de blokjes tempeh toe en bak dit in de saus, totdat de saus helemaal is opgenomen. Draai de tempeh af en toe om.
  4. Meng in een steelpannetje de ingrediënten voor de satésaus en laat op een laag vuur sudderen. Als de saus te dik wordt, kun je extra water toevoegen.
  5. Snijd ondertussen de sla in kleinere stukken, de komkommer in blokjes en rode ui in ringen. Verdeel de groente vervolgens over 2 borden.
  6. Haal de tempeh uit de pan als het de saus heeft opgenomen.. Rijg de tempeh aan de satéstokjes. Voeg opnieuw wat kokosolie toe aan de pan en bak de tempeh net zo lang door totdat er een krokant randje ontstaat. Je kunt de tempeh ook in de oven krokant bakken.
  7. Breng een pannetje met water aan de kook en voeg de bloemkoolrijst toe als de tempeh zo goed als klaar is. De bloemkoolrijst hoeft maar 2-3 minuten te koken.
  8. Giet de bloemkoolrijst af en schep over in 2 bakjes. Haal de tempeh uit de pan en leg op de sla. Schenk de satésaus eroverheen en garneer met gehakte pinda’s, chilivlokken (optioneel), limoensap en verse koriander.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 801
  • Vetten: 56,7
  • Koolhydraten: 25,5
  • Vezels: 18,9
  • Eiwitten: 37,8