Heerlijke koolhydraatarme tikka masala met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme tikka masala

Een makkelijk te maken koolhydraatarm tikka masala recept!

Vandaag heb ik weer een heerlijke Indiase curry gemaakt. Deze tikka masala curry is makkelijk om te maken en smaakt super goed. Ik heb zelf gebruik gemaakt van de tikka masala kruidenpasta van het merk Patak’s. Bij het gebruiken van een kruidenpasta hoef je niet zelf alle kruiden in huis te halen en weet je zeker dat de smaak goed is! Let bij het uitkiezen van een kruidenpasta wel goed op de hoeveelheid koolhydraten. De kruidenpasta van het merk Patak’s bevat slechts 7,8 gr koolhydraten per 100 gr.  Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Tip: Neem ook eens een kijkje bij onze andere koolhydraatarme curry recepten!

Print
Heerlijke koolhydraatarme tikka masala met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme tikka masala

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiase

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr kipfiletblokjes
  • 2 uien
  • 1 stukje gember (duimgrote)
  • 1 rode chilipeper
  • 400 gr tomaten uit blik
  • 200 ml kokosmelk
  • 600 gr bloemkoolrijst
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • tikka masala kruidenpasta naar smaak
  • 1 handje koriander, in stukjes gesneden
  • handjevol geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil van de uien en gember en snijd deze op een grote snijplank in kleine stukjes. Pak dan ook de rode chilipeper en snijd deze doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de chilipeper in kleine stukjes.
  2. Verwarm in een grote hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de uien, gember en rode chilipeper toe. Bak dit 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de kipfiletblokjes toe en bak deze 5-10 minuten gaar.
  3. Voeg dan de tikka masala kruidenpasta naar smaak toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en druk met de achterkant van een lepel de tomaten in de pan stuk. Voeg dan ook de kokosmelk toe en laat de inhoud van de pan 15-20 minuten sudderen op een laag vuur.
  4. Als de tikka masala klaar is kan je de bloemkoolrijst verwarmen. Verwarm hiervoor in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 2-3 minuten, totdat de bloemkoolrijst gaar is.
  5. Verdeel de bloemkoolrijst en tikka masala over vier borden en garneer met citroensap, geschaafde amandelen en koriander. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 320
  • Vetten: 15,8
  • Koolhydraten: 11,8
  • Eiwitten: 33,8

1 reactie

  1. Het was heerlijk. Wel veel vocht overigens, maar omdat er zoveel smaak aanzat, wilden we het eigenlijk niet weggooien. Overigens met broccolirijst gemaakt, omdat we dat nog hadden en dat combineerde heel goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*