Ingrediënten
Schaal
- 1 espresso (30 ml) of 30 ml heet water + 6 gr oploskoffie
- 160 gr amandelmeel
- 60 gr erythritolpoeder
- snufje zout
- 250 gr mascarpone
- 50 ml slagroom
- 60 gr pure chocoladedruppels
- 1 tl vanille extract
- 30 gr cacaopoeder
Bereidingswijze
- Zet een espresso of meng het hete water met de oploskoffie. Zet apart.
- Rooster het amandelmeel kort in een droge koekenpan en blijf omscheppen. Dit is optioneel, maar zorgt voor een vollere smaak. Laat het meel afkoelen.
- Meng in een kleine kom (die in de vriezer past) het amandelmeel met het erythritolpoeder en het zout. Voeg de mascarpone en de koffie toe en meng alles goed met een spatel.
- Het mengsel is nu te zacht om er bolletjes van te vormen. Zet de kom daarom 30 minuten in de vriezer om het op te laten stijven.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige kom, boven pannetje met kokend water) samen met de slagroom en het vanille-extract. Roer tot een gladde saus en haal van het vuur.
- Schep met een kleine ijsschep porties van het deeg. Druk elk bolletje voorzichtig open, schep er een kleine lepel gesmolten chocolade in en vouw het deeg weer dicht.
- Rol de truffels door het cacaopoeder en leg ze op een bakplaat. Herhaal tot je ongeveer 20 truffels hebt.
- Bewaar de truffels in de vriezer en haal ze er kort voor het serveren uit.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 truffel (1/20 van totaal)
- Calorieën: 117
- Vetten: 12,1
- Koolhydraten: 1,5
- Vezels: 0,8
- Eiwitten: 2,9
