Print
Stukje koolhydraatarme tiramisu met roomkaas, slagroom vulling!

Koolhydraatarme tiramisu

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 4 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snack
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 40 gr roomboter, ongezouten
  • 50 gr monchou roomkaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 60 gr amandelmeel
  • 1 zakje oploskoffie
  • 5 el Steviala Kristal
  • 80 ml slagroom
  • 100 gr macarpone
  • frambozen naar smaak
  • cacaopoeder naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter en roomkaas in een klein pannetje en roer dit door elkaar. Meng in een middelgrote kom de amandelmeel, oploskoffie poeder en 3 eetlepels Steviala kristal door elkaar.
  2. Voeg vervolgens de eieren, roomkaas, boter en vanille aroma toe aan de kom. Roer alles met een garde goed door elkaar. Doe het mengsel in een ingevette springvorm en bak de cake 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Maak ondertussen de vulling door de slagroom in een kom op te kloppen met een handmixer totdat er stevige pieken ontstaan. Voeg de mascarpone en 2 eetlepels Steviala toe en roer dit door de slagroom. Doe de vulling in de koelkast.
  4. Laat de cake na het bakken goed afkoelen en snijd daarna in vier plakken. Smeer de vulling over twee cake plakken en plaats de andere twee plakken hierboven op. Smeer dan de overige vulling boven de plakken en garneer met cacao en frambozen. Snijd de twee stukjes in 4 porties.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje
  • Calorieën: 370
  • Vetten: 36,0
  • Koolhydraten: 4,4
  • Eiwitten: 8,4

22 reviews