Print
Salade met tofu, paprika en paksoi.

Koolhydraatarme tofu bowl

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Oosters

Schaal

Ingrediënten

Tofu + marinade

  • 375 gr tofu (325 gr uitlekgewicht)
  • 25 gr ketjap manis, minder suiker
  • 15 gr sojasaus
  • 8 gr sambal oelek
  • 5 gr sesamolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gemalen venkelpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl verse gember, geraspt
  • peper naar smaak

Groente voor de bowl

  • 1 gele paprika
  • 1 avocado
  • 4 stuks baby paksoi
  • 50 gr gemengde sla
  • handje babyspinazie
  • verse koriander
  • chilivlokken
  • sesamzaad

Dressing

  • 1 el sojasaus
  • 2 el tahin
  • 1 klein teentje knoflook, geperst of 1/2 tl poeder
  • water

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Laat de tofu uitlekken en dep goed droog met een schone theedoek.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Snijd de tofu in blokjes en voeg de blokjes vervolgens toe aan de marinade. Meng goed en laat minimaal 30 minuten intrekken.
  3. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de avocado in blokjes.
  4. Leg de babypaksoi op een bakplaat bekleed met bakpapier en leg op de andere kant de tofublokjes. Bak de paksoi en tofu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de tofu na 15 minuten om.
  5. Maak ondertussen de bowl klaar. Verdeel hiervoor de sla, babyspinazie, paprika, avocadoblokjes over 2 borden.
  6. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de tofu en paksoi over de borden.
  7. Schenk de dressing eroverheen en garneer met koriander, chilivlokken en sesamzaad.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 480
  • Vetten: 33,8
  • Koolhydraten: 13
  • Vezels: 7,2
  • Eiwitten: 27,7

22 reviews