Burgers gemaakt van tonijn

Koolhydraatarme tonijnburgers

Tonijn is een fijn ingrediënt om snel aan de juiste hoeveelheid eiwitten in je maaltijd te komen. Een blikje tonijn kun je makkelijk bewaren in je keukenkastje zodat je altijd een eiwitrijke optie hebt. Daarnaast kun je er ook veel mee doen. Meng bijvoorbeeld wat mayonaise met tonijn en je hebt tonijnsalade. Dit kun je door een salade doen of op brood, maar wist je dat er ook heerlijke tonijnburgers van kunt maken? We maken deze burgers van tonijn, ei, amandel en kokosmeel. Doe er wat kruiden bij, mengen, bakken en klaar zijn je koolhydraatarme tonijnburgers!

Hoe maak je burgers van tonijn?

Tonijn bevat naast eiwitten, ook veel vitamines en mineralen. Tonijn behoort tot de magere vissoorten en bevat daardoor niet zoveel vet. Kies het liefst voor tonijn uit blik op basis van olijfolie. Het geeft de tonijn een lekkere smaak, je krijgt het beste soort vet binnen en het houd je langer verzadigd. Voor de burger mengen we de tonijn met ei zodat je de vorm van een burger krijgt. Door ei te gebruiken, valt de burger tijdens het bakken niet uit elkaar.

Om de burger koolhydraatarm te maken, gebruiken we in plaats van tarwebloem of paneermeel, kokos-en amandelmeel. Deze meelsoorten zijn laag in koolhydraten en hoog in vetten en eiwitten. Als je het amandelmeel wilt vervangen door kokosmeel moet je niet dezelfde hoeveelheid gebruiken. Kokosmeel neemt meer vocht op waardoor de burger droog wordt. Gebruik bij alleen kokosmeel dus minder dan je zou doen bij amandelmeel. 

Tips
Je kunt de tonijnburgers serveren op een blaadje sla of op een koolhydraatarm bolletje. Je kunt de burger ook verwerken in een salade of bij een avondmaaltijd serveren met gegrilde groente. Door extra kruiden aan het tonijnmengsel toe te voegen, kun je spelen met verschillende smaken van de burger. Om er een traktatie van te maken, kun je ook een plakje cheddar toevoegen! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner of lunch recepten.

Print
Burgers gemaakt van tonijn

Koolhydraatarme tonijnburgers

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 burgers 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

Tonijnburgers

  • 1 blikje tonijn (160 gram), olijfolie
  • 1 ei (M)
  • 1/2 rode ui
  • 1 el verse peterrselie
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 20 gr amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • zout en peper
  • olijfolie of ghee om in te bakken

Voor erbij

  • 2 blaadjes romaine sla
  • 2 tot 4 cherrytomaten
  • 1 el mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 1 el Parmezaanse kaas

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode ui en de peterselie fijn en voeg toe aan een kom. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg de tonijn bij de rode ui en peterselie. Prak dit samen tot er geen grote stukken tonijn meer zijn.
  2. Voeg het ei, mosterd en de kruiden toe en roer goed. Voeg het amandelmeel en kokosmeel toe roer goed en maak er een deegbal van. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak van het mengsel twee burgers. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie of ghee toe en bak de tonijn burgers rondom bruin in ongeveer 15 minuten. Zet het vuur eventueel lager als ze te donker worden.
  4. Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden en leg deze samen met de blaadjes sla op een bord. Schep de burgers op de sla en garneer met kappertjes, mayonaise en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 burger
  • Calorieën: 525
  • Vetten: 47,7
  • Koolhydraten: 2,2
  • Vezels: 3,5
  • Eiwitten: 20,4

 

Burgers gemaakt van tonijn

2 Reacties

  1. wat een heerlijke smaak. zeker voor herhaling vatbaar

    Reageer
  2. Vanmiddag gemaakt. Was makkelijk en snel bereid. Smaakte heerlijk.
    Bedankt voor dit heerlijke recept.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*