Tonijnsalade met walnootbrood

Koolhydraatarme tonijnsalade

Zelf tonijnsalade maken is super makkelijk. Dat laten wij zien met dit eenvoudige recept voor koolhydraatarme tonijnsalade. Na het proberen van dit recept, koop je nooit meer een kant-en-klare tonijnsalade uit de supermarkt! Om deze tonijnsalade te maken heb je slechts 6 ingrediënten nodig: tonijn, eieren, rode ui, bleekselderij, augurk en mayonaise. Na het koken van de eieren hoef je alleen nog de overige ingrediënten door elkaar te mengen. Super simpel dus. De tonijnsalade is romig van smaak en royaal gevuld met tonijn en ei. Een grote portie van deze salade bevat slechts 2,7 gr koolhydraten, ca. 64% minder koolhydraten dan een kant-en-klare tonijnsalade van Johma. Je kunt dus ook van deze salade genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt!

Tips:
Je kunt eventueel de mayonaise vervangen door meer yoghurt mayonaise of Griekse yoghurt. Hierdoor bevat de salade minder vet en calorieën. De tonijnsalade is lekker om te eten als lunch op een cracker of een sneetje koolhydraatarm brood. Zelf heb ik er een heerlijk koolhydraatarm brood van Lowcarbchef bij gebakken. De tonijnsalade kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten.

Print
Tonijnsalade met walnootbrood

Koolhydraatarme tonijnsalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn in water / olijfolie
  • 2 eieren
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 30 gr augurkenblokjes
  • 40 gr mayonaise
  • 15 gr yoghurt mayonaise
  • 1 handje verse peterselie
  • paprikapoeder naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de eieren toe als het water kookt. Laat de eieren 8-10 minuten koken en laat ze na het koken schrikken in koud water. Pel de eieren en laat ze vervolgens even afkoelen.
  2. Laat de blikjes tonijn uitlekken en voeg de tonijn toe aan een grote kom. Snijd vervolgens de rode ui, bleekselderij en augurkenblokjes in hele kleine blokjes. Snijd dan ook de de eieren in kleine stukjes en voeg dit samen met de fijngesneden groente toe aan de kom met de tonijn.
  3. Voeg de mayonaise en yoghurt mayonaise toe en roer dit met een lepel goed door de tonijnsalade. Breng op de salade op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verdeel de salade in 2 porties en garneer met een beetje fijngesneden peterselie. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de salade
  • Calorieën: 435
  • Vetten: 30,8
  • Koolhydraten: 2,7
  • Eiwitten: 35,9
Tonijnsalade met walnootbrood

7 Reacties

  1. Heel erg lekker. Iets meer mayonaise en yoghurt mayo gebruikt anders vond ik het wat te droog nog Deze ga ik zeker vaker maken!

    Reageer
  2. Kei lekker recept maar wat ik moeilijk vindt aan jou recepten is dat er porties staan i.p.v personen is een portie gelijk aan een persoon? Groetjes Sandra

    Reageer
    • Hi Sandra,

      Wat fijn dat het heeft gesmaakt! 1 portie is inderdaad 1 persoon. We noemen het porties, omdat je het gerecht vaak ook kunt bewaren, dus 1 persoon kan er meerdere keren van eten (Meerdere porties).

      Reageer
  3. Erg lekker, had niet alles in huis maar zelfs zonder somige ingredienten zijn ze erg lekker. Dat het zo gezond is had ik niet verwacht ,aar het voelt erg goed om te weten dat er ook gezond en lekker eten bestaat.

    Reageer
  4. Sonia van Doorn

    Héérlijk!!

    Reageer
  5. Ik maakte een tonijnsalade normaal altijd met mayo. Lekker om er ook andere dingetjes aan toe te voegen. Bedankt voor het recept!

    Reageer
  6. Het is heerlijk en snel te maken, ook kan je goede variaties aanbrengen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*