Print
Tonijnsalade met walnootbrood

Koolhydraatarme tonijnsalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn in water / olijfolie
  • 2 eieren
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 30 gr augurkenblokjes
  • 40 gr mayonaise
  • 15 gr yoghurt mayonaise
  • 1 handje verse peterselie
  • paprikapoeder naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de eieren toe als het water kookt. Laat de eieren 8-10 minuten koken en laat ze na het koken schrikken in koud water. Pel de eieren en laat ze vervolgens even afkoelen.
  2. Laat de blikjes tonijn uitlekken en voeg de tonijn toe aan een grote kom. Snijd vervolgens de rode ui, bleekselderij en augurkenblokjes in hele kleine blokjes. Snijd dan ook de de eieren in kleine stukjes en voeg dit samen met de fijngesneden groente toe aan de kom met de tonijn.
  3. Voeg de mayonaise en yoghurt mayonaise toe en roer dit met een lepel goed door de tonijnsalade. Breng op de salade op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verdeel de salade in 2 porties en garneer met een beetje fijngesneden peterselie. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de salade
  • Calorieën: 435
  • Vetten: 30,8
  • Koolhydraten: 2,7
  • Eiwitten: 35,9

22 reviews