Chips met guacamole en salsa.

Koolhydraatarme tortilla chips

Chips liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je zelf gemakkelijk heerlijke koolhydraatarme tortilla chips. Deze tortilla chips is super lekker om te dippen in een zelfgemaakte salsa of guacamole. We hebben deze tortilla chips gemaakt van gekruid mozzarella deeg. Dit hebben we vervolgens heel dun uitgerold en kort gebakken in de oven. De chips komt knapperig uit de oven en heeft een lekker kaassmaakje. Het geheim van deze chips is het uitrollen van het deeg, hoe dunner de chips hoe knapperiger het uit de oven komen. Met dit recept maak je ca. 36 tortilla chips. Een portie van 9 chips bevat slechts 1,9 gr koolhydraten. De tortilla chips is koolhydraatarm, glutenvrij en keto proof!

Tips:
Je kunt de chips serveren als snack of verwerken in een gerecht, zoals nacho’s uit de oven of een salade. De chips is het lekkerst als het net uit de oven komt. Wij raden daarom aan om de chips zo vers mogelijk te serveren en op te eten. Je kunt de chips maximaal 1-2 dagen in een luchtdicht vershoudbakje bewaren. Als de chips na een dag in het bakje minder knapperig is kun je ze eventueel kort opwarmen in de oven. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Chips met guacamole en salsa.

Koolhydraatarme tortilla chips

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 55 gr amandelmeel
  • 1 el psylliumvezels
  • snufje zout
  • knoflookpoeder naar smaak
  • uienpoeder naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Verwarm in een klein steelpannetje of de magnetron de geraspte mozzarella en voeg dit toe aan een kom. Voeg dan de psylliumvezels, amandelmeel en de kruiden toe en kneed dit met de handen goed door elkaar.
  2. Vorm van het deeg twee ballen en leg elke deegbal tussen twee vellen bakpapier. Pak nu een deegroller en rol beide deegballen zo dun mogelijk uit. Hoe dunner hoe knapperiger je tortilla chips. Snijd het deeg in driehoekjes (ca. 36) en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Bak de tortilla chips 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. Het kan zijn dat de gesneden chips niet op één bakplaat past. Herhaal als dit het geval is de bovenste stap, totdat je alle chips hebt gebakken. Serveer de chips met verse salsa en guacamole.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 9 tortilla chips (1/4 van totaal)
  • Calorieën: 198
  • Vetten: 15,5
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 12,3
Chips met guacamole en salsa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*