Chips met guacamole en salsa.

Koolhydraatarme tortilla chips

Chips liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je zelf gemakkelijk heerlijke koolhydraatarme tortilla chips. Deze tortilla chips is super lekker om te dippen in een zelfgemaakte salsa of guacamole. We hebben deze tortilla chips gemaakt van gekruid mozzarella deeg. Dit hebben we vervolgens heel dun uitgerold en kort gebakken in de oven. De chips komt knapperig uit de oven en heeft een lekker kaassmaakje. Het geheim van deze chips is het uitrollen van het deeg, hoe dunner de chips hoe knapperiger het uit de oven komen. Met dit recept maak je ca. 36 tortilla chips. Een portie van 9 chips bevat slechts 1,9 gr koolhydraten. De tortilla chips is koolhydraatarm, glutenvrij en keto proof!

Tips:
Je kunt de chips serveren als snack of verwerken in een gerecht, zoals nacho’s uit de oven of een salade. De chips is het lekkerst als het net uit de oven komt. Wij raden daarom aan om de chips zo vers mogelijk te serveren en op te eten. Je kunt de chips maximaal 1-2 dagen in een luchtdicht vershoudbakje bewaren. Als de chips na een dag in het bakje minder knapperig is kun je ze eventueel kort opwarmen in de oven. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Chips met guacamole en salsa.

Koolhydraatarme tortilla chips

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 55 gr amandelmeel
  • 1 el psyllium vezels
  • snufje zout
  • knoflookpoeder naar smaak
  • uienpoeder naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de geraspte mozzarella toe aan een magnetronbestendige kom en plaats de kom 30-60 sec in de magnetron, totdat de kaas is gesmolten. Voeg dan de psylliumvezels, amandelmeel en de kruiden toe en kneed dit met de handen goed door elkaar.
  2. Vorm van het deeg twee ballen en leg elke deegbal tussen twee vellen bakpapier. Pak nu een deegroller en rol beide deegballen zo dun mogelijk uit. Hoe dunner hoe knapperiger je tortilla chips. Snijd het deeg in driehoekjes (ca. 36) en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Bak de tortilla chips 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. Het kan zijn dat de gesneden chips niet op één bakplaat past. Herhaal als dit het geval is de bovenste stap, totdat je alle chips hebt gebakken. Serveer de chips met verse salsa en guacamole.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 9 tortilla chips (1/4 van totaal)
  • Calorieën: 198
  • Vetten: 15,5
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 12,3
Chips met guacamole en salsa.

6 Reacties

  1. Heel erg lekker! Ik maak meestal n dipje van Griekse yoghurt met een beetje chilisaus. Ik vindt ze chewy wel lekker(of geen geduld 🤣🤣)

    Reageer
  2. Net uit de oven zijn ze heerlijk. Maar ik hou ze niet knapperig. Ik zou ze graag willen bewaren. Ik heb het in een afgesloten zakje geprobeerd en in een bakje. Helaas worden ze slap. Tips?

    Reageer
    • Hi Bianca,

      Ze worden inderdaad iets slapper als je ze even laat staan. Ze zijn vers echt het lekkerst. Je kunt wel proberen om ze na het bewaren weer even kort in de oven te doen. Zo worden misschien weer iets knapperiger.

      Groet,

      Quint

      Reageer
    • Als de tortilla’s klaar zijn doe ik de oven uit en laat ze er nog een uurtje in staan. Dan drogen ze verder in zonder te verbranden en blijven ze nog dagen knapperig.

      Reageer
  3. Wowwww zo heerlijk,en zeker knapperig.:)

    Reageer
  4. Ik heb deze gister gemaakt, ze waren lekker met een verse qaucemole. Ga ze zeker vaker maken! Maak ze wel echt zo bruin als op het plaatje dan zijn ze idd knapperig anders nog een beetje chewy. Ik heb ze 2x in de oven gehad

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*