Heerlijke tosti met cheddar kaas gemaakt van bloemkool en ei!

Koolhydraatarme tosti

Een tosti gemaakt van bloemkool?

Vandaag heb ik als lunch genoten van een heerlijke koolhydraatarme tosti. Dit tosti recept is een gezond en koolhydraatarm alternatief voor de traditionele tosti. De broodjes zijn namelijk gemaakt van bloemkoolrijst! Bloemkool bevat weinig koolhydraten en is rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Verder heb ik als beleg pittige cheddar gebruikt, maar je kunt ook ander soorten kaas gebruiken. Daarnaast kun je de tosti natuurlijk ook beleggen met ham of andere vleeswaren.

Tips bij het maken van de bloemkool tosti:

Zoals je hieronder in het recept ziet, is het best veel werk om de koolhydraatarme tosti’s te maken. Dit komt vooral omdat je de bloemkool moet fijnmalen tot rijstkorrels in de keukenmachine of blender. Heb je weinig tijd, maar wil je wel graag de tosti’s uitproberen? Koop dan kant-en-klare bloemkoolrijst! Deze kant-en-klare variant is tegenwoordig bij veel supermarkten te koop. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
Heerlijke tosti met cheddar kaas gemaakt van bloemkool en ei!

Koolhydraatarme tosti

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd : 1 hour
  • Porties: 2 tosti's
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 groot ei (L)
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 el boter
  • 70 gr pittige geraspte cheddar

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Plaats een ovenrek in de oven en verwarm de oven vervolgens voor op 220 graden. Pak een vel bakpapier en vet het vel in in met wat olijfolie.
  2. Pak nu de kleine bloemkool erbij en verwijder de bladeren en zwarte plekken. Snijd de bloemkool dan door de helft en verwijder de stronk. Snijd wat over is in kleine roosjes. Doe de roosjes in een keukenmachine of blender en zet deze aan totdat er kleine rijstkorreltjes ontstaan. Herhaal dit totdat je van alle roosjes rijst hebt gemaakt.
  3. Doe de bloemkoolrijst vervolgens in een magnetron bestendig bakje en kook het 8 minuten in de magnetron. Laat na het koken even afkoelen. Als de rijst afgekoeld is kan je het in een schone theedoek doen. Wring vervolgens al het vocht uit de rijst.
  4. Doe de droge rijst in een grote kom en voeg de geraspte mozzarella, ei, zout en peper toe. Meng alles in de kom met een garde goed door elkaar. Verdeel het beslag over het vel bakpapier en vorm vier evengrote vierkantjes. Bak de broodjes 16 minuten goudbruin. Laat minstens 10 min afkoelen en haal dan met een kaasschaaf voorzichtig de broodjes van het bakpapier.
  5. Smeer nu bij elk broodje een kant in met boter. Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en doe het broodje met de boterkant in de pan. Voeg geraspte cheddar toe aan het broodje en doe daar een broodje boven op met de boterkant boven. Ze het vuur nu lager en bak 2-4 minuten aan elke kant, totdat de kaas is gesmolten. Herhaal met de andere broodjes!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 tosti
  • Calorieën : 273
  • Vetten : 19,1
  • Koolhydraten : 7,5
  • Eiwitten : 15,1

8 Comments

  1. Monica

    Heb het geprobeerd! Was erg skeptisch over de bloemkoolbroodjes maar dit smaakte beter dan verwacht. Het was wel veel werk om te make. Heb zelf belegen geraspte kaas gebruikt in plaats van cheddar. Ga het zeker nog een keer maken

  2. Annemarie

    Was bewerkelijk maar heerlijk. Maak het zeker nog eens 👍

  3. Ildiko

    Hoeveel kant en klare bloemkoolrijst heb je nodig voor dit recept?

  4. Moet ik de bloemkool ook eerst koken als ik kant en klare bloemkoolrijst gebruik?

    • Quint Kames

      Beste Linda,

      Ook met kant-en-klare bloemkoolrijst is het verstandig om het eerst even kort voor te koken!

      Groet,

      Quint

  5. Caroline

    Voor mij is het geen blijvertje. Het vult als een malle, maar ik vond het geheel een beetje te weinig smaak hebben. Wellicht heeft het nog wat kruiden van het een of ander nodig.

  6. Netty Lucassen

    Bloemkool pizzabodem kopen,halveren,beleggen,dubbel klappen,goed aanduwen,in pan bakken en smullen maar!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*