Turkse pizza met topping.

Koolhydraatarme Turkse pizza

Op vrijdag luiden wij het weekend altijd in met lekker eten. Dit keer hebben we een koolhydraatarm alternatief gemaakt voor de populaire Turkse pizza, ook wel lahmacun genoemd. De grootste uitdaging is om koolhydraatarm brooddeeg te maken. We hebben een beetje vals gespeeld door geen deeg te maken, maar Lowcarbchef wraps te gebruiken als basis voor de pizza.

Koolhydraatarme Turkse pizza maken
Een traditionele Turkse pizza is gemaakt met een laagje gehakt, rauwe groente en ligt op een bodem van tarwebloem. Vanwege de bodem bevat deze pizza veel koolhydraten. Daarom hebben we de traditionele bodem vervangen door onze eigen koolhydraatarme wraps. De bodem heeft dus niet dezelfde structuur als een traditionele Turkse pizza, maar door de topping komt de smaak wel dicht in de buurt.

Tips
Heerlijk voor de zaterdagavond op de bank. Het recept is niet te ingewikkeld, koolhydraatarm en erg lekker. Serveer er verse knoflooksaus en sambal bij en de Turkse pizza is helemaal af. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme pizza recepten.

Print
Turkse pizza met topping.

Koolhydraatarme Turkse pizza

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 pizza's 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Turks

Schaal

Ingrediënten

Turkse pizza

  • 1/2 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 rode paprika
  • handje peterselie
  • 1/2 rode peper (optioneel)
  • 100 g rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tl kokosolie
  • 2 koolhydraatarme wraps (Lowcarbchef)

Topping (optioneel)

  • 1/2 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 100 g ijsbergsla
  • 30 g geraspte kaas
  • knoflooksaus
  • sambal

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaat, ui, paprika en peterselie in stukken en voeg toe aan een blender of keukenmachine. Verwijder de steel en zaadjes van de rode peper en snijd deze in kleinere stukken. Voeg de peper toe aan de andere groente en zet de de blender of machine kort aan, totdat de groente is fijn gehakt.
  2. Voeg de fijngemalen groente samen met het gehakt toe aan een kom en meng dit goed door elkaar. Breng het gehakt op smaak met tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper. Druk het gehakt eventueel met een lepel fijn, zodat er geen grote stukken meer in zitten.
  3. Bak het gehakt mengsel in een koekenpan in ca. 3 tot 4 minuten gaar. Laat het overtollige vocht na het bakken uitlekken. Je kunt het gehakt ook kort in de oven bakken (5 tot 10 min op 200 graden).
  4. Pak een andere pan en voeg een theelepel kokosolie toe. Bak hierin de wraps binnen een minuut rondom lichtbruin en krokant. 
  5. Beleg de wraps met het gehakt uit de pan of oven. Garneer eventueel met plakjes tomaat, rode ui ringen, ijsbergsla en geraspte kaas. Serveer de wraps met knoflooksaus en sambal. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 Turkse pizza met topping
  • Calorieën: 451
  • Vetten: 31,3
  • Koolhydraten: 11,8
  • Vezels: 12,7
  • Eiwitten: 24,5

 

Turkse pizza met topping.

2 Reacties

  1. Dit was echt heerlijk! Voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  2. Zeer geslaagd.
    Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*