Twix reepjes met koffie.

Koolhydraatarme twix reepjes

Het is zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een lekker koolhydraatarm bakrecept! Dit keer heb ik koolhydraatarme twix reepjes gemaakt. Deze koolhydraatarme twix reepjes zijn een lekker alternatief voor de klassieke twix repen die je kunt kopen in de supermarkt. De reepjes zijn makkelijk om te maken en smaken super goed. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig, zoals amandelmeel, pindakaas en chocolade. Met het amandelmeel maak je een heerlijke krokante biscuitlaag. Deze laag bedek je vervolgens met een karamelsaus gemaakt van pindakaas, kokosolie en zoetstof. De laatste laag bestaat uit gesmolten pure chocolade en kokosolie. Deze drie lagen vormen samen een heerlijk krokant reepje die erg veel lijkt op het klassieke twix reepje. Onze twix reepjes bevat echter wel een stuk minder koolhydraten, slechts 2 gr per stuk. Deze reepjes zijn dus koolhydraatarm en keto proof!

Tips:
Dit basisrecept voor koolhydraatarme twix reepjes kun je naar wens aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld de pindakaas vervangen door amandelpasta of cashewpasta. Verder is het wel belangrijk om een zoetstof met poederstructuur te gebruiken. Als je kiest voor een suikerstructuur proef je de korrels terug en dit is niet zo lekker. De twix reepjes zijn lekker om te serveren als snack of dessert bij een kopje koffie of thee. Je kunt ze na bereiding in de koelkast of vriezer bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer snack inspiratie ook eens ons recept voor koolhydraatarme bounty’s.

Print
Twix reepjes met koffie.

Koolhydraatarme twix reepjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 16 reepjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Koek

Karamelstroop

  • 50 gr pindakaas
  • 60 gr kokosolie, gesmolten
  • 40 gr Steviala Frost
  • 1 tl vanille aroma
  • optioneel: 2-3 druppels Stevia Caramel

Chocolade

  • 100 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 1 tl kokosolie

Bereidingswijze

  1. Bekleed een brownievorm met een vel bakpapier. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Meng vervolgens in een grote kom de Steviala Frost, zout en amandelmeel. Voeg de gesmolten kokosolie, vanille aroma en het water toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Voeg het deeg toe aan de brownievorm (28×18 cm) en verdeel het gelijkmatig over de vorm. Bak het deeg 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de karamelstroop door de pindakaas te mengen met de gesmolten kokosolie, Steviala Frost en vanille aroma. Meng met een garde tot een gladde saus.
  3. Haal de browniepan uit de oven en laat het gebakken koekjesdeeg minimaal 10 minuten afkoelen. Voeg vervolgens de karamelstroop toe aan de pan en verdeel dit gelijkmatig over het gebakken koekjesdeeg.
  4. Zet de browniepan vervolgens 10-15 minuten in de vriezer. Je kunt het uit de vriezer halen als de karamelstroop hard is. Smelt ondertussen de chocolade met een kokosolie au bain-marie. Voeg hiervoor een beetje water toe aan een steelpan en breng dit aan de kook. Zet hier een hittebestendige schaal bovenop en voeg de chocolade en kokosolie toe. Meng al roerend totdat alles goed is gesmolten.
  5. Schenk de gesmolten chocolade vervolgens op de koekjes en karamellaag. Zet de brownievorm dan weer in de vriezer voor ongeveer 5-10 minuten. Haal het dan uit de vriezer en til de gebakken koek uit de vorm m.b.v. het bakpapier.
  6. Snijd de gebakken koek met karamel en chocolade in 16 kleine twix reepjes. Serveer de twix reepjes met een kopje koffie of thee. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 reepje (1/16
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 15,1
  • Koolhydraten: 2,2
  • Eiwitten: 3,4
Twix reepjes met koffie.

19 Reacties

  1. Ik was super enthousiast tot ik zag dat er Pindakaas in moest 🙁 heb je daar eventueel een vervanging voor? 🙂

    • Hi Miranda,

      Je kunt de pindakaas ook vervangen door een andere notenpasta, zoals amandelpasta of cashewpasta. Je proeft de pindakaas trouwens nauwelijks terug, dus zeker het proberen waard!

      Gr,

      Quint

  2. Kan je de steviala frost vervangen door vloeibare zoetstof?

    • Hi Isabel,

      Dat kan zeker. Ik weet niet precies de verhoudingen, maar ik zou genoeg vloeibare zoetstof gebruiken om ca. 30 gr suiker te vervangen voor de bodem en 50 gr voor de karamelvulling. Veel succes!

      Gr,

      Quint

  3. Gemaakt in het weekend, lekker !

  4. Lijkt me een heerlijk recept.
    Welke vanille aroma kun je het beste gebruiken?

    • Hi Jos,

      Ik heb zelf de vanille aroma van Dr.Oetker gebruikt. Deze kun je kopen in de meeste supermarkten. Veel succes!

      Gr,

      Quint

  5. Super lekker!!!

  6. Superlekker! Vanmiddag gemaakt en ook mijn (niet koolhydraatarm etende) familie leden vinden het heerlijk. Het karamelmengsel werd helaas niet lekker glad. Daarom heb ik het nog 20 sec. In de magnetron gedaan om een gladder en vloeibaarder mengsel te krijgen. Dit werkte perfect!

  7. Wat een lekkernij. Heerlijk bij een kopje thee of koffie. Zeker de “stroop” is heerlijk. Volgende keer probeer ik met karamel. Wel jammer dat het mij niet lukte om mooie reepjes te snijden, het chocolade brak. Tip?

    • Hi Stella,

      Bedankt voor je review! Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt. Je kunt eventueel je mes even onder een kraan met heet water houden. Hierdoor wordt het mes warm en snijd je makkelijker door de chocolade.

      Groetjes,

      Quint

  8. Staat in de vriezer en ga ze zo snijden
    Maar waar bewaar ik het ? Reepjes apart in de vriezer weer of in de koelkast en hoe lang kun je ze dan bewaren ?

    • Hi Jolanda,

      Ik heb de reepjes zelf in de vriezer bewaard, ze ontdooien snel dus dat is geen probleem!

      Gr

      QUint

  9. Dit is echt een favoriet van mij! Ik heb ze eerst in reepjes gemaakt, daarna nog een keer in cupcake vorm en wat gehakte hazelnootjes toegevoegd. Zo de vriezer in. Heerlijk tussendoortje!

  10. Ik heb deze vandaag gemaakt, het is echt gevaarlijk lekker. Ik heb het met kha pindakaas gemaakt. Maar eigenlijk vind ik dit geen twix maar meer shortbread.

  11. De caramellaag vervangen door gemengde gehakte noten (ongebrand en zoutloos). Ook heel lekker! Bedankt voor de inspiratie 👍🏽

  12. Hoi!
    Kun je ipv steviala frost ook erythritol gebruiken?

  13. Vandaag gemaakt. 😋😋😋 Ben gek op kokos dus dit over de chocolade gestrooid.
    Dit ga ik zeker vaker maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*