Twix reepjes met koffie.

Koolhydraatarme twix reepjes

Het is zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een lekker koolhydraatarm bakrecept! Dit keer heb ik koolhydraatarme twix reepjes gemaakt. Deze koolhydraatarme twix reepjes zijn een lekker alternatief voor de klassieke twix repen die je kunt kopen in de supermarkt. De reepjes zijn makkelijk om te maken en smaken super goed. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig, zoals amandelmeel, pindakaas en chocolade. Met het amandelmeel maak je een heerlijke krokante biscuitlaag. Deze laag bedek je vervolgens met een karamelsaus gemaakt van pindakaas, kokosolie en zoetstof. De laatste laag bestaat uit gesmolten pure chocolade en kokosolie. Deze drie lagen vormen samen een heerlijk krokant reepje die erg veel lijkt op het klassieke twix reepje. Onze twix reepjes bevat echter wel een stuk minder koolhydraten, slechts 2 gr per stuk. Deze reepjes zijn dus koolhydraatarm en keto proof!

Tips:
Dit basisrecept voor koolhydraatarme twix reepjes kun je naar wens aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld de pindakaas vervangen door amandelpasta of cashewpasta. Verder is het wel belangrijk om een zoetstof met poederstructuur te gebruiken. Als je kiest voor een suikerstructuur proef je de korrels terug en dit is niet zo lekker. De twix reepjes zijn lekker om te serveren als snack of dessert bij een kopje koffie of thee. Je kunt ze na bereiding in de koelkast of vriezer bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer snack inspiratie ook eens ons recept voor koolhydraatarme bounty’s.

Print
Twix reepjes met koffie.

Koolhydraatarme twix reepjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 16 reepjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Koek

Karamelstroop

Chocolade

  • 100 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 1 tl kokosolie

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Bekleed een brownievorm met een vel bakpapier. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Meng vervolgens in een grote kom de Steviala Frost, zout en amandelmeel. Voeg de gesmolten kokosolie, vanille aroma en het water toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Voeg het deeg toe aan de brownievorm (28×18 cm) en verdeel het gelijkmatig over de vorm. Bak het deeg 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de karamelstroop door de pindakaas te mengen met de gesmolten kokosolie, Steviala Frost en vanille aroma. Meng met een garde tot een gladde saus.
  3. Haal de browniepan uit de oven en laat het gebakken koekjesdeeg minimaal 10 minuten afkoelen. Voeg vervolgens de karamelstroop toe aan de pan en verdeel dit gelijkmatig over het gebakken koekjesdeeg.
  4. Zet de browniepan vervolgens 10-15 minuten in de vriezer. Je kunt het uit de vriezer halen als de karamelstroop hard is. Smelt ondertussen de chocolade met een kokosolie au bain-marie. Voeg hiervoor een beetje water toe aan een steelpan en breng dit aan de kook. Zet hier een hittebestendige schaal bovenop en voeg de chocolade en kokosolie toe. Meng al roerend totdat alles goed is gesmolten.
  5. Schenk de gesmolten chocolade vervolgens op de koekjes en karamellaag. Zet de brownievorm dan weer in de vriezer voor ongeveer 5-10 minuten. Haal het dan uit de vriezer en til de gebakken koek uit de vorm m.b.v. het bakpapier.
  6. Snijd de gebakken koek met karamel en chocolade in 16 kleine twix reepjes. Serveer de twix reepjes met een kopje koffie of thee. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 reepje (1/16
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 15,1
  • Koolhydraten: 2,2
  • Eiwitten: 3,4
Twix reepjes met koffie.

28 Reacties

  1. Heerlijk zeg!!!!
    Dit is echt super lekker…..
    Hoe lang kun je ze bewaren in de koelkast?
    Bedankt voor dit recept!!!!

    Reageer
  2. Ik ben echt een snoepkont, dus dit is echt heerlijk. Ik heb door de karamel laag geraspte kokos gedaan en heb 99% pure chocolade gebruikt met daardoor ook een paar druppels zoetstof.

    Het smaakt niet echt naar twix, maar veel lekkerder! Ik ben om..
    ( 16 stukjes worden erg klein, heb er 8 van gemaakt, oeps 🙂 )

    Reageer
  3. heerlijk! spijt dat ik dit recept niet eerder heb gemaakt!! ik heb zelf nog 20gr caramelsaus van callowfit toegevoegd aan het pindakaas mengsel. en 50 gr chocolade gebruikt i.p.v 100 gr en dit was genoeg vond ik zelf! een echte aanrader!

    Reageer
  4. Heerlijk! Heb ze ingevroren, maar hierdoor werd de krokante laag zacht. Is dit te voorkomen? Krokant of zacht, het blijft smullen!

    Reageer
  5. Alexandra Murray

    Super lekker en makkelijk. Ik heb iets minder zoetstof gebruikt, cacaoboter door de chocolade ipv cocosolie en een flink hoeveelheid geraspte kokos door de karamel. Maar dit is echt lekker en de bodem is super.

    Reageer
  6. Vandaag gemaakt. Heerlijk ! Heb het niet in brownievorm gemaakt maar heb ciliconevorm zoals voor cupcakes maar met allemaal rechthoekjes van 8/3cm op 2,7 cm hoog. Even uitgerekend hoeveel deeg per vormpje en ze zijn super goed gelukt en direct op maat.

    Reageer
  7. Heerlijk! Eenvoudig te maken met ingrediënten die ik vrijwel standaard in huis heb. Dit top-recept zal vaker gemaakt worden hier in huis!

    Reageer
  8. Vandaag gemaakt. 😋😋😋 Ben gek op kokos dus dit over de chocolade gestrooid.
    Dit ga ik zeker vaker maken.

    Reageer
  9. Hoi!
    Kun je ipv steviala frost ook erythritol gebruiken?

    Reageer
  10. De caramellaag vervangen door gemengde gehakte noten (ongebrand en zoutloos). Ook heel lekker! Bedankt voor de inspiratie 👍🏽

    Reageer
  11. Ik heb deze vandaag gemaakt, het is echt gevaarlijk lekker. Ik heb het met kha pindakaas gemaakt. Maar eigenlijk vind ik dit geen twix maar meer shortbread.

    Reageer
  12. Dit is echt een favoriet van mij! Ik heb ze eerst in reepjes gemaakt, daarna nog een keer in cupcake vorm en wat gehakte hazelnootjes toegevoegd. Zo de vriezer in. Heerlijk tussendoortje!

    Reageer
  13. Staat in de vriezer en ga ze zo snijden
    Maar waar bewaar ik het ? Reepjes apart in de vriezer weer of in de koelkast en hoe lang kun je ze dan bewaren ?

    Reageer
    • Hi Jolanda,

      Ik heb de reepjes zelf in de vriezer bewaard, ze ontdooien snel dus dat is geen probleem!

      Gr

      QUint

      Reageer
  14. Wat een lekkernij. Heerlijk bij een kopje thee of koffie. Zeker de “stroop” is heerlijk. Volgende keer probeer ik met karamel. Wel jammer dat het mij niet lukte om mooie reepjes te snijden, het chocolade brak. Tip?

    Reageer
    • Hi Stella,

      Bedankt voor je review! Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt. Je kunt eventueel je mes even onder een kraan met heet water houden. Hierdoor wordt het mes warm en snijd je makkelijker door de chocolade.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  15. Superlekker! Vanmiddag gemaakt en ook mijn (niet koolhydraatarm etende) familie leden vinden het heerlijk. Het karamelmengsel werd helaas niet lekker glad. Daarom heb ik het nog 20 sec. In de magnetron gedaan om een gladder en vloeibaarder mengsel te krijgen. Dit werkte perfect!

    Reageer
  16. Super lekker!!!

    Reageer
  17. Lijkt me een heerlijk recept.
    Welke vanille aroma kun je het beste gebruiken?

    Reageer
    • Hi Jos,

      Ik heb zelf de vanille aroma van Dr.Oetker gebruikt. Deze kun je kopen in de meeste supermarkten. Veel succes!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  18. Gemaakt in het weekend, lekker !

    Reageer
  19. Kan je de steviala frost vervangen door vloeibare zoetstof?

    Reageer
    • Hi Isabel,

      Dat kan zeker. Ik weet niet precies de verhoudingen, maar ik zou genoeg vloeibare zoetstof gebruiken om ca. 30 gr suiker te vervangen voor de bodem en 50 gr voor de karamelvulling. Veel succes!

      Gr,

      Quint

      Reageer
      • Eva Appeldoorn

        Ik maak altijd poedersuiker van mijn reguliere erythrol door het in de blender fijn te malen! Superhandig en heb ik altijd in huis!

        Reageer
  20. Ik was super enthousiast tot ik zag dat er Pindakaas in moest 🙁 heb je daar eventueel een vervanging voor? 🙂

    Reageer
    • Hi Miranda,

      Je kunt de pindakaas ook vervangen door een andere notenpasta, zoals amandelpasta of cashewpasta. Je proeft de pindakaas trouwens nauwelijks terug, dus zeker het proberen waard!

      Gr,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*