Twixtaart met chocolade en karamel

Koolhydraatarme twixtaart

Chocolade liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme twixtaart. Een shortbread bodem met opstaand randje, een zachte romige caramel vulling en een romige chocolade topping. Al het lekkere van een twix, maar dan in taartvorm en weinig koolhydraten!

Twixtaart maken
De shortbread bodem is simpel om te maken. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig, zoals amandelmeel, kokosmeel, boter en erythritol. Geen fan van kokosmeel? Je kunt dit ook weglaten en 190 gr amandelmeel gebruiken. De basis voor de karamelstroop is Sukrin Caramel syrup. Dit is een koolhydraatarme siroop die zorgt voor een volle smaak en juiste structuur van de karamelstroop. Ten slotte smelt je wat chocolade en verdeel je dit over de karamellaag, even in de koelkast en klaar is je twixtaart!

Tips
De twixtaart kan zowel in de koelkast als buiten de koelkast worden bewaard. Buiten de koelkast zal de caramel zachter worden en zal de twixtaart maar de taart is dan wel korter houdbaar. Onze voorkeur gaat uit naar in de koelkast. Je kunt daar ook invriezen als je hem langer wilt bewaren. Bekijk voor meer inspiratie ook onze twixreepjes en andere snack recepten.

Print
Twixtaart met chocolade en karamel

Koolhydraatarme twixtaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 100
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 120
  • Porties: 20 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Topping


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet een ronde bakvorm of quichevorm van 22 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan de mengkom. Kneed dit met de handen tot een deegbal.
  2. Druk het het deeg uit op de bodem van de springvorm. Maak ook een opstaand randje van ca. 2 cm hoog. Bak de bodem ca. 18 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg ondertussen alle ingrediënten voor de vulling toe aan een steelpannetje.
  3. Zet het steelpannetje boven een middelhoog vuur. Roer totdat alles is gesmolten en laat de karamel daarna sudderen totdat het begint in te dikken (ca. 15 minuten). Blijf doorroeren met een garde, totdat de karamel de dikte heeft van kwark.
  4. Haal de bakvorm uit de oven en giet de karamel op de bodem. Zet het daarna op het aanrecht en laat volledig afkoelen en uitharden. Je kunt dit proces versnellen door het in de koelkast te zetten. Echter kan de caramel dan witter uitslaan.
  5. Smelt ondertussen voor de topping de suikervrije melkchocolade samen met de kokosolie au-bain marie door een hittebestendige kom met de chocolade te plaatsen boven een steelpannetje met heet water. Giet de chocolade daarna over de inmiddels afgekoelde en harder geworden caramel. Verdeel de chocolade gelijkmatig en laat dit ook op de aanrecht (of koelkast) harder worden.
  6. Smelt tot slot wat pure chocolade in de magneton of volgens de au-bain-marie methode. Verdeel met een lepel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de twixtaart. Beweeg snel heen en weer zodat er een lijnenwerk ontstaat.
  7. Bewaar de twixtaart in de koelkast en snijd in 20 puntjes. De puntjes lijken misschien klein, maar een stukje is super lekker en best machtig.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/20)
  • Calorieën: 205
  • Vetten: 15.9
  • Koolhydraten: 3,7
  • Eiwitten: 2,9
Twixtaart met chocolade en karamel

4 Reacties

  1. Femke Schuurman

    Ik neem aan dat de kokosolie bij de chocolade gaat au-bain marie?
    Ik ben hem nu aan het maken. Het duurt alleen erg lang voordat de caramel indikt? Hoe lang zou dit ongeveer moeten duren?

    • Hi Femke,

      Wat leuk dat je de taart aan het maken bent. De karamel moet zeker wel 15 minuten indikken, boven een hoogvuur. Blijf goed roeren, aan het begin denk je misschien het gaat niet lukken, maar ineens gaat het indikken 🙂

      Groet,

      Quint

  2. Erg lekkere taart! Is niet erg dik, maar vult goed dus dat is geen probleem.

  3. Gemaakt en echt erg lekker. Indikken lukte inderdaad niet helemaal. Maar smaakt echt goed. Hoe lang kanjer hem in de koelkast bewaren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*