Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Twixtaart met chocolade en karamel

Koolhydraatarme twixtaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 12 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 100
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 120
  • Porties: 20 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

Topping


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet een ronde bakvorm of quichevorm van 22 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan de mengkom. Kneed dit met de handen tot een deegbal.
  2. Druk het het deeg uit op de bodem van de springvorm. Maak ook een opstaand randje van ca. 2 cm hoog. Bak de bodem ca. 18 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg ondertussen alle ingrediënten voor de vulling toe aan een steelpannetje.
  3. Zet het steelpannetje boven een middelhoog vuur. Roer totdat alles is gesmolten en laat de karamel daarna sudderen totdat het begint in te dikken (ca. 15 minuten). Blijf doorroeren met een garde, totdat de karamel de dikte heeft van kwark.
  4. Haal de bakvorm uit de oven en giet de karamel op de bodem. Zet het daarna op het aanrecht en laat volledig afkoelen en uitharden. Je kunt dit proces versnellen door het in de koelkast te zetten. Echter kan de caramel dan witter uitslaan.
  5. Smelt ondertussen voor de topping de suikervrije melkchocolade samen met de kokosolie au-bain marie door een hittebestendige kom met de chocolade te plaatsen boven een steelpannetje met heet water. Giet de chocolade daarna over de inmiddels afgekoelde en harder geworden caramel. Verdeel de chocolade gelijkmatig en laat dit ook op de aanrecht (of koelkast) harder worden.
  6. Smelt tot slot wat pure chocolade in de magneton of volgens de au-bain-marie methode. Verdeel met een lepel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de twixtaart. Beweeg snel heen en weer zodat er een lijnenwerk ontstaat.
  7. Bewaar de twixtaart in de koelkast en snijd in 20 puntjes. De puntjes lijken misschien klein, maar een stukje is super lekker en best machtig.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/20)
  • Calorieën: 205
  • Vetten: 15.9
  • Koolhydraten: 3,7
  • Eiwitten: 2,9