Print
Vegan kofte gemaakt van tofu.

Koolhydraatarme vegan köfte

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 3 porties of 2 grote porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Turks

Schaal

Ingrediënten

Köfte

  • 10 gr verse peterselie (plat)
  • 10 gr verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode ui of evt. witte ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 el komijnpoeder, gemalen
  • 1/2 el gemalen koriander
  • 1/2 el za’atar kruiden
  • 1/4 tl kurkuma
  • zout en peper
  • 35 gr amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl psylliumpoeder
  • 250 gr tofu
  • 1 tot 2 el olijfolie
  • 2 tot 3 el kokosolie

Salade

  • 5 gr verse peterselie
  • 125 gr cherrytomaten
  • 100 g radijsjes
  • 3 handjes babyspinazie
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Saus

  • 3 el tahin
  • 2 el water of meer
  • zout en peper
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • of vervang door kha hummus

Wraps


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Mix de peterselie, koriander, knoflook, ui, tomatenpuree en droge kruiden met elkaar in een keukenmachine. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en psylliumpoeder toe en zet de machine nog eens aan.
  2. Snijd de tofu in grove blokken en voeg samen met een eetlepel olijfolie toe aan de keukenmachine. Zet de machine nog een keer kort aan, todat alles is gemengd.
  3. Gebruik je handen om van het mengsel 12 langewerpige köfte balletjes te maken. Voeg als het deeg uit elkaar valt nog wat extra olijfolie toe.
  4. Verwarm een grote eetlepel kokosolie in een koekenpan (niet te groot) boven middelhoog vuur (er moet een laagje olie in de pan liggen. Leg 4 à 6 balletjes in de pan en bak ze ongeveer 5 minuten per kant. Draai pas om als de onderkant goudbruin is.
  5. Herhaal stap 4 met de overgebleven balletjes. Voeg voldoende extra kokosolie toe.
  6. Maak ondertussen de salade door 5 gram verse peterselie fijn te snijden en de cherrytomaten en radijs in vieren. Meng dit een kom met wat babyspinazie, olijfolie, zout en peper.
  7. Maak ook de tahinsaus door de tahin met 2 el water, zout, peper en 1/2 tl knoflookpoeder. Voeg evt. meer water toe, als de saus te dik is. Deze moet smeerbaar zijn.
  8. Verwarm 3 wraps kort in een koekenpan boven middelhoog vuur, zodat ze wat krokanter worden.
  9. Pak 3 borden en leg op elk bord 1 wrap. Smeer de wraps met tahinsaus of zelfgemaakte hummus en verdeel de salade erover.
  10. Haal de balletjes uit de pan en verdeel over de wraps. Druppel er nog wat tahinsaus over en serveer!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wrap met 4 balletjes köfte
  • Calorieën: 539
  • Vetten: 39,1
  • Koolhydraten: 11,9
  • Vezels: 18,6
  • Eiwitten: 25,7

22 reviews