Venkelsoep met kip.

Koolhydraatarme venkelsoep

Deze koolhydraatarme venkelsoep is perfect als voorgerecht of als lichte maaltijd op een warme lente- of zomerdag. Venkel heeft een unieke anijsachtige smaak die de soep een lichtzoete en frisse smaak geeft. Dit maakt het een ideaal soepje voor het voorjaar. Door de toevoeging van gebakken kip maken we van de soep een volwaardige maaltijd die zowel tijdens de lunch als het diner gegeten kan worden. Het is dan wel lekker om er een koolhydraatarm broodje bij te serveren

Venkelsoep maken

Venkel staat bekend om zijn wat anijsachtige smaak. Venkel is laag in calorieën en koolhydraten. Je kunt deze soep goed gebruiken tijdens een detoxkuur of strengere afvalperiode omdat venkel vochtafdrijvend is en een positief effect heeft op de spijsvertering. Naast venkel gebruiken we ook bleekselderij in deze soep. Bleekselderij heeft net als venkel een positief effect op de lever en helpt bij de uitscheiding van gifstoffen.

Venkel en bleekselderij bevatten beide weinig calorieën en koolhydraten, maar ook weinig vet en eiwitten. Voor de benodigde vetten voegen we kokosmelk toe en garneren de soep met olijfolie. We gebruiken kokosmelk met 17% vet. Deze is niet alleen veel lekkerder, maar bevat ook voldoende vet. Pas op met de light versies, deze bevatten vaak meer water. Als je bij de soep niets anders eet, dan heb je ook eiwitten nodig om de maaltijd volwaardig te maken. We voegen in dit recept gebakken kip toe. Je kunt dit makkelijk vervangen door een andere eiwitbron naar keuze. Eet er iets eiwitrijks bij, als je de kip niet toevoegt.

Tips

We kruiden dit soepje met zout en peper. We gebruiken geen bouillonblokje, omdat hier vaak e-nummers aan zijn toegevoegd. We willen dit soepje graag puur houden. Vind je het toch lekkerder met bouillon? Voeg dan samen met het water een half bouillonblokje toe. Geen tijd om kip te bakken? Je kunt ook gerookte kip van de super gebruiken en deze in flakes of stukjes toevoegen. De soep kun je 2 dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen als je hem langer wilt bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere soep recepten.

Print
Venkelsoep met kip.

Koolhydraatarme venkelsoep

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 kommetjes 1x
  • Categorie: Diner, Voorgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml water
  • 200 ml kokosmelk, 17% vet
  • 350 gr kipblokjes (optioneel)
  • zout en peper
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 limoen
  • 2 stengels bosui
  • verse koriander

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de venkel, bleekselderij, ui en knoflook in grove stukken. Plaats de soeppan op een middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de venkel en bleekselderij toe en bak dit al roerend 5 tot 10 minuten mee.
  2. Voeg het water en de kokosmelk toe en laat het geheel 15 tot 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  3. Bak ondertussen in een koekenpan de kipblokjes gaar. Kruid ze met zout, peper en eventueel wat gedroogde munt.
  4. Haal de soeppan als de groente gaar zijn van het vuur en laat even kort afkoelen. Pureer vervolgens met een staafmixer, tot een gladde soep.
  5. Pers een halve limoen uit boven de soep en voeg eventueel wat gedroogde munt toe. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra limoensap of munt. Proef de soep en voeg indien gewenst meer zout toe.
  6. Zet de pan terug op het vuur en warm de soep een paar minuten op. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met gesneden bosui, olijfolie, koriander en de gebakken kipblokjes.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom met kipblokjes (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 256
  • Vetten: 14,2
  • Koolhydraten: 5,1
  • Vezels: 5,8
  • Eiwitten: 22,9
Venkelsoep met kip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*