Print
Venkelsoep met kip.

Koolhydraatarme venkelsoep

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 kommetjes 1x
  • Categorie: Diner, Voorgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml water
  • 200 ml kokosmelk, 17% vet
  • 350 gr kipblokjes (optioneel)
  • zout en peper
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 limoen
  • 2 stengels bosui
  • verse koriander

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de venkel, bleekselderij, ui en knoflook in grove stukken. Plaats de soeppan op een middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de venkel en bleekselderij toe en bak dit al roerend 5 tot 10 minuten mee.
  2. Voeg het water en de kokosmelk toe en laat het geheel 15 tot 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  3. Bak ondertussen in een koekenpan de kipblokjes gaar. Kruid ze met zout, peper en eventueel wat gedroogde munt.
  4. Haal de soeppan als de groente gaar zijn van het vuur en laat even kort afkoelen. Pureer vervolgens met een staafmixer, tot een gladde soep.
  5. Pers een halve limoen uit boven de soep en voeg eventueel wat gedroogde munt toe. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra limoensap of munt. Proef de soep en voeg indien gewenst meer zout toe.
  6. Zet de pan terug op het vuur en warm de soep een paar minuten op. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met gesneden bosui, olijfolie, koriander en de gebakken kipblokjes.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom met kipblokjes (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 256
  • Vetten: 14,2
  • Koolhydraten: 5,1
  • Vezels: 5,8
  • Eiwitten: 22,9

22 reviews