Print
Koolhydraatarme bowl met gekruid gehakt en groente.

Koolhydraatarme Vietnamese bowl

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner, Lunch
  • Keuken: Vietnamees

Schaal

Ingrediënten

Gekruid gehakt

  • 1 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tot 2 el ketjap manis (less sugar) of sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl citroengras gemalen (poeder)
  • 1/2 tl chilipoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 300 gr (varkens)gehakt

Bowl

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 komkommer
  • 1 tot 2 wortels
  • 2 stengels bosui
  • 1 groene peper
  • verse koriander

Saus

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sriracha of sambal oelek

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Voeg vervolgens het gehakt toe en roer goed door. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de marinade minimaal een half uur in de koelkast intrekken.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt de bloemkoolrijst toe en kook het 2 minuten. Giet daarna het water af en zet apart.
  3. Snijd de komkommer in schijfjes, rasp de wortel en snijd de bosui en groene peper fijn. Verwarm vervolgens een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg de gehakt met marinade toe. Bak het gehakt in ca. 5 minuten gaar.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst over 2 kommen of diepe borden en leg hier bovenop de komkommer, wortel, groene peper en bosui. Schep het gehakt op de groente en garneer met verse koriander.
  5. Mix voor de saus wat mayonaise met sriracha of sambal oelek en serveer dit bij de bowl. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de bowl)
  • Calorieën: 539
  • Vetten: 36,5
  • Koolhydraten: 12,6
  • Vezels: 6,6
  • Eiwitten: 36,2

22 reviews