Koolhydraatarme vruchtencake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme vruchtencake

Vandaag deel ik met jullie een recept voor koolhydraatarme vruchtencake. Deze koolhydraatarme vruchtencake is makkelijk om te maken en lekker om te eten als snack of dessert bij een kopje koffie of thee. Deze vruchtencake maak je met amandelmeel in plaats van tarwebloem. Daarnaast hebben wij de suiker vervangen door de zoetstof erythritol. Hierdoor bevat een plakje vruchtencake maar liefst 89% minder koolhydraten dan een plakje traditionele cake.

Tips:
Bij het maken van de cake kun je verschillende soorten fruit gebruiken. Ik heb zelf een mix van diepfries fruit gebruikt, maar je kunt ook vers fruit gebruiken. Houd de cake tijdens het bakken goed in de gaten. De bovenkant van de cake kan namelijk snel bruin kleuren en verbranden. Na het bakken kun je controleren of de cake klaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Je kunt de cake 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zelf heb ik de cake in plakjes gesneden en ingevroren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

– Bekijk ook onze andere koolhydraatarme cake recepten.

Print
Koolhydraatarme vruchtencake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme vruchtencake

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Snack, Dessert

Schaal

Ingrediënten

  • 180 gr amandelmeel
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 gr erythritol of Steviala Kristal
  • 200 gr roomkaas, op kamer temperatuur
  • 30 gr roomboter, op kamer temperatuur
  • 2 tl vanille aroma
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 gr diepvries fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop vervolgens de roomkaas en boter in een kom met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg de erythritol toe en meng nog eens goed. Voeg dan al kloppend de eieren en vanille aroma toe.
  2. Meng vervolgens in een andere kom met een garde het amandelmeel, zout en bakpoeder. Voeg het het amandelmeel dan toe aan de kom met de eieren en klop dit met een garde of spatel goed door elkaar.
  3. Schenk het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier en voeg voorzichtig het diepvries fruit toe aan de cake. Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken goed afkoelen. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje
  • Calorieën: 160
  • Vetten: 14,6
  • Koolhydraten: 2,3
  • Eiwitten: 6,2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*