Koolhydraatarme vruchtencake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme vruchtencake

Vandaag deel ik met jullie een recept voor koolhydraatarme vruchtencake. Deze koolhydraatarme vruchtencake is makkelijk om te maken en lekker om te eten als snack of dessert bij een kopje koffie of thee. Deze vruchtencake maak je met amandelmeel in plaats van tarwebloem. Daarnaast hebben wij de suiker vervangen door de zoetstof erythritol. Hierdoor bevat een plakje vruchtencake maar liefst 89% minder koolhydraten dan een plakje traditionele cake.

Tips:
Bij het maken van de cake kun je verschillende soorten fruit gebruiken. Ik heb zelf een mix van diepfries fruit gebruikt, maar je kunt ook vers fruit gebruiken. Houd de cake tijdens het bakken goed in de gaten. De bovenkant van de cake kan namelijk snel bruin kleuren en verbranden. Na het bakken kun je controleren of de cake klaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Je kunt de cake 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zelf heb ik de cake in plakjes gesneden en ingevroren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

– Gebruik bij voorkeur een cakevorm van 25 cm.
– Bekijk ook onze andere koolhydraatarme cake recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme vruchtencake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme vruchtencake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 17 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Snack, Dessert

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop vervolgens de roomkaas en boter in een kom met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg de erythritol toe en meng nog eens goed. Voeg dan al kloppend de eieren en vanille aroma toe.
  2. Meng vervolgens in een andere kom met een garde het amandelmeel, zout en bakpoeder. Voeg het het amandelmeel dan toe aan de kom met de eieren en klop dit met een garde of spatel goed door elkaar.
  3. Schenk het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier en voeg voorzichtig het diepvries fruit toe aan de cake. Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken goed afkoelen. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje
  • Calorieën: 160
  • Vetten: 14,6
  • Koolhydraten: 2,3
  • Eiwitten: 6,2

28 Reacties

  1. Super lekker. Heb kruisbessen uit eigen tuin erin gedaan wat een lekkere combinatie was. Zal hem beslist vaker maken en dan met ander fruit.






    Reageer
  2. In deze cake heb ik 150 gr Amandelmeel en 30 gr kokosmeel gebruikt . De diepvries kersen laten ontdooien, uit laten lekken, daarna bestrooid met kokosmeel . En zo toegevoegd aan het beslag . De cake is prachtig geworden en smaakt heerlijk!

    Reageer
  3. Is dit ook glutenvrij?Hij staat in de oven,spannend!!

    Reageer
  4. Ik heb vandaag de cake gemaakt met verse blauwe bessen. De cake ziet er mooi uit ook al zijn de bessen bovenin gebleven. En hij smaakt heerlijk. Een fijn basis recept om ook met ander fruit te bakken. Bedankt.






    Reageer
  5. Ik maak een vruchtencake met je basisrecept van vanillecake. Doe er van alles doorheen. Zoals dit weekend kersen, bramen en chocoladestukjes. Ik dep de vruchten eerst goed af met keukenpapier en duw ze voorzichtig boven in het deeg. Iedere variant is tot nu toe heerlijk!

    Reageer
  6. Ik heb deze al meerdere keren met vers fruit gemaakt, echt super lekker!
    Maar nu heb ik alleen diepvries fruit, moet dit eerst ontdooien voor je het erbij doet? Of kan het bevroren erdoor?

    Reageer
    • Hi Heidie,

      Kan allebei! Ik heb de cake zelf gemaakt met de vruchten nog bevroren. De cake werd toen iets natter van binnen. Dus als het kan zou ik het iets laten ontdooien.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  7. Heerlijk recept! Ik heb ze in 12 muffin vormpjes gebakken en daarna bewaard.
    Heerlijk 😍






    Reageer
  8. Heerlijk cake. Ik heb er 150gr amandelmeel en 30gr kokosmeel in gedaan en wat kokosrasp. Top recept. Dank je wel.






    Reageer
  9. Heerlijk. Ik heb 150 gram amandelmeel en 30 gram kokosmeel gebruikt. Tevens nog wat kokosrasp door geroerd. Iedereen vond het heerlijk. Volgens mij neemt kokosmeel ook wat meer vocht op.






    Reageer
  10. Vandaag voor het eerst gemaakt. Erg lekker! Heb de cake 70 minuten op 170 graden gebakken, waarvan de laatste 20 min met een bakpapier er overheen. Bedankt voor het makkelijke recept!






    Reageer
  11. Hmmm, deze vanavond gemaakt. Als fruit twee kleine elstar en wat gehakte amandelen erdoor. Smaakt heerlijk!






    Reageer
  12. Heerlijk. Een van de lekkerste koolhydraat arme cake’s.






    Reageer
  13. Lekker hoor, alleen doek toch de volgende keer vers fruit erin. Diepvries maakt het nattig.






    Reageer
  14. Hoi,
    Moet het diepvries fruit er bevroren in en kun je ook monchou gebruiken?
    Groetjes

    Reageer
    • Hi Kelly,

      Je kunt het bevroren toevoegen, maar het is ook mogelijk om vers fruit te gebruiken. Verder kun je de roomkaas prima vervangen door monchou. Veel succes met het bakken!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  15. Margriet De Jong

    Wat een heerlijke cake! Ik heb nog wat citroensap en baking soda toegevoegd zodiet ik zeker wist dat het ging rijzen en luchtig werd.
    Smaakt heerlijk!






    Reageer
  16. Ziet er heerlijk uit! Watvoor roomkaas gebruiken jullie voor de cake?

    Reageer
    • Hi Sanne,

      Voor deze cake heb ik Philadelphia naturel gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor roomkaas/zuivelspread van het huismerk.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  17. Heerlijk recept. Maar ook bij mij een klef gedeelte vanwege het fruit. Heb verse aardbeien gebruikt. Iemand tips om het minder klef te krijgen? Recept op zich is namelijk echt heel lekker.






    Reageer
    • Gewoon nog een beetje amandelmeel erbij doen. 1 of 2 eetlepels opnieuw mixen. Dan heb je een beslag waar het fruit niet in wegzakt






      Reageer
  18. Lekkere cake en makkelijk om te maken. Ik had het deeg nog even in de koelkast gezet, omdat het nog te vloeibaar was. Daarna in het bakblik gedaan met de vruchten. Dat ging prima. Je kunt ook makkelijk variëren door ander fruit bijv. citroen toe te voegen. De cake blijft wat platter, maar dat kan ook aan mijn wat langere bakvorm liggen.






    Reageer
  19. Mijn cake bleef wat nattig aan de onderkant.
    Smaak is goed. Had eerst een laagje deeg in het bakblik gedaan, toen de blauwe besjes en daarna weer deeg. De besjes zijn wel helemaal naar de bodem gezakt.
    Misschien laat ik de volgende keer het deeg wel een tijdje staan om wat in te dikken. Was nl vrij vloeibaar.






    Reageer
  20. Erg makkelijk recept. Ik heb de vruchtjes ook op het laatst in de vorm toegevoegd na het deeg. Hij ziet er anders uit omdat mijn vruchtjes goed bovenop zijn gebleven…. Maar hij is wel erg lekker hoor!!! Een aanrader.






    Reageer
  21. Zo erg,lekker , en blijft lang zacht , super recept !!






    Reageer
  22. Alex Van Rhoon

    Ik moet hem nog maken en hij lijkt me heel lekker. Maar kan je het ook zonder erythritol maken?






    Reageer
    • Hi Alex,

      Je kunt de erythritol vervangen door een andere zoetstof. Ik raad niet aan om de zoetstof helemaal weg te laten, de cake is veel lekkerder met een zoete smaak.

      Gr,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*