Print
Koolhydraatarme vruchtencake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme vruchtencake

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Snack, Dessert

Schaal

Ingrediënten

  • 180 gr amandelmeel
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 gr erythritol of Steviala Kristal
  • 200 gr roomkaas, op kamer temperatuur
  • 30 gr roomboter, op kamer temperatuur
  • 2 tl vanille aroma
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 gr diepvries fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop vervolgens de roomkaas en boter in een kom met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg de erythritol toe en meng nog eens goed. Voeg dan al kloppend de eieren en vanille aroma toe.
  2. Meng vervolgens in een andere kom met een garde het amandelmeel, zout en bakpoeder. Voeg het het amandelmeel dan toe aan de kom met de eieren en klop dit met een garde of spatel goed door elkaar.
  3. Schenk het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier en voeg voorzichtig het diepvries fruit toe aan de cake. Bak de cake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken goed afkoelen. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje
  • Calorieën: 160
  • Vetten: 14,6
  • Koolhydraten: 2,3
  • Eiwitten: 6,2
Copy link