Print
Heerlijke koolhydraatarme wentelteefjes met blauwe bessen en Steviala frost.

Koolhydraatarme wentelteefjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 8 wentelteefjes 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Nederlandse

Schaal

Ingrediënten

  • 37 gr kokosmeel
  • 25 gr Steviala Kristal
  • 6 middelgrote eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille aroma
  • 35 gr boter
  • 40 ml room
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de kokosmeel, Steviala kristal, bakpoeder, kaneel en snufje zout. Pak dan een andere kom en meng hierin 4 eieren, 50 ml amandelmelk en de vanille aroma. Voeg dan het meelmengsel toe aan het eimengsel en klop tot een glad beslag.
  2. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe aan het beslag en blijf roeren. Vet dan 4 kleine schaaltjes of ramekins in met een beetje boter of olijfolie. Verdeel het beslag over de vier schaaltjes en doe deze vervolgens 5 minuten in de magnetron (800 watt).
  3. Meng ondertussen in een andere kom de overige eieren, amandelmelk en room. Voeg eventueel kaneel naar smaak toe en klop tot een geheel. Haal de broodjes na 5 minuten uit de magnetron en laat ze minimaal 1,5 minuut afkoelen.
  4. Snijd de broodjes dan doormidden en dip elke helft goed in het roombeslag. Verwarm vervolgens een el boter en bak hierin de wentelteefjes goudbruin. Serveer de wentelteefjes met vers fruit en eventueel wat Steviala Frost!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 wentelteefjes
  • Calorieën: 187
  • Vetten: 14,7
  • Koolhydraten: 2,8
  • Eiwitten: 10,4
Copy link